Täna avatakse Tartu Kõrgema Kunstikooli näitus „Essents“

Foto: Eesi-Raa Oreškin

Täna kell 17.oo avatakse galeriis Noorus kõigi Tartu Kõrgema Kunstikooli seitsme osakonna tegevusvaldkondi kajastav näitus „Essents“.

Näituse avamisel toimub ka Just Tantsukooli õpilaste hallutsinatsioonide teemaline etendus, millega avatakse tantsukooli juubeliaasta sündmused.

Näituse juhatab sisse Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) vastuvõtuperioodi alguse. Kuna märts on traditsiooniliselt aeg, mil hakatakse kaaluma oma tulevasi erialavalikuid, siis pakub laiahaardeline ühisnäitus võimalust tutvuda TKKs õpetatavate erialadega.

Näitus annab ülevaate kõigist TKK erialaosakondades õpetatavatest suundadest, tutvustatakse disaini, restaureerimise ja kunstide valdkonna projekte.

Fotograafia osakond toob näitusele parima valiku eri aegadel valminud fotodest. Maalingute osakond on näitusel esindatud maalidega ning restaureerimisprojekte tutvustavate plakatitega. Meedia- ja reklaamikunsti osakond eksponeerib kursusetöödena valminud plakateid ning valikut veebruarikuisel näitusel „Nurk“ esitletud videotöödest. Nahadisainiosakond pakub võimalust vaadata valikut disainitud aksessuaaridest ning restaureerimistöödest.

Skulptuuriosakond annab oma väljapanekuga ülevaate oma valdkonnas kasutatavatest tehnikatest ja materjalidest. Mööbliosakond ja tekstiiliosakond näitavad galeriis tudengite ühisprojekti 5:TUFF, mille esmaesitlus toimus veebruaris Stockholmi mööblimessil ning mis septembris osaleb disainimessil Tent London. Lisaks pakub mööbliosakond võimalust tutvuda valikuga kursuse- ja lõputöödest: restaureeritud toolid, lõputööna valminud veojalgratas, taburet jm. 

Tekstiiliosakond eksponeerib esimese kursuse tudengite nägemust osakonna õppekavast. Seinale joonistub teekaart, mille tuumikuks on Tartu koos tekstiiliosakonna selle kevade projektidega: 20. aastapäeva näitus „Avatud Ateljee“ ning pikaajaliste traditsioonidega moeprojekt Mood-Performance-Tants. Siit hargnevad kiirtena viimaste aastate olulisimad punktid tudengite ja vilistlaste teekonnal – London, Stockholm, Pariis – mis on seotud nii tudengite projektide esitluste, õppereiside kui ka lõpetanute edasiõppimisega. Väljapanekut täiendavad viited autoritele ja näited kursuse- ja lõputöödest.

Galeriis Noorus etendub näituse avamisel Just Tantsukooli õpilaste tantsuline nägemus „Hallutsinatsioonid“. Etendus räägib hallutsinatsioonidest ja nende tekkepõhjustest noorte tütarlaste silme läbi ning koosneb neljast stseenist. Tegemist on Just tantsukooli juubeliaasta esimese etendusega.

Näitust täiendab koolivaheajal, 19. märtsil galeriis Noorus toimuv TKK lahtiste uste päev. Vaid sellel päeval on galeriis kohal ka osakondade tudengid, kes on valmis jagama infot oma erialavaliku kohta ning selgitama kõike õppimise ja sisseastumisega seonduvat. Oodatud on kõik, kes soovivad TKKga lähemalt tutvuda.

Alates märtsi algusest saab esitada juba ka TKK erialadele elektroonilisi sisseastumiseksameid.
Lisainfo: http://www.artcol.ee/sisseastujale/elektroonilineavaldus .

Tantsuetendus ja näituse külastamine galeriis Noorus on tasuta. Näitus on avatud kuni 29. märtsini