Postiteel tuleb pillerkaar

Kaader Postitee pillerkaarelt 2012. Foto: Aivar Oras
Kaader Postitee pillerkaarelt 2012. Foto: Aivar Oras

Järgmisel laupäeval, 6. juulil avavad kaksteist Postitee ettevõtet alates keskpäevast taas oma uksed peredele ning muidu lustlikele reisiseltskondadele. Eesti kõige kaunimaks teeks hinnatud vanal Tartu-Võru maanteel ehk ajaloolisel Postiteel on ikka huvitav seigelda, kuid sel päeval pakuvad kohalikud ettevõtjad ja talud erilisi elamusi just selleks päevaks avatud peopaikades.

Külastaja tunneb peopaigad ära tee äärde paigutatud ja valge linaga kaetud laudade järgi.”Korraldajate eesmärgiks on anda teada meie piirkonna põnevatest puhke- ja ajaveetmisvõimalustest,” selgitas MTÜ Postitee juhatuse liige Reeli Kork. Kolmandik tänavu osalevatest ettevõtetest ja taludest on värsked tulijad, vanad olijad avavad end pisut uues võtmes.

Voorepalus tegutsev suurima majutuskohtade arvuga Mesikamäe puhkemaja juhatab sel aastal lähedalasuvatele matkaradadele uitama. Põlva Talurahvamuuseum Karilatsis kutsub astuma ajas sajandi tagasi, mõnusat meeleolu lisavad Põlva talupoe tütrikud, kes oma saiaahjud otse põlluveerde üles seavad.

Ihamarus tegutsev Pizza Olive pakub lisaks ehedatele pitsadele ka särtsakaid rütme, Viia-Jaani labürinditalu Tähetelgis läheb keerlema pärimuspidu. Ihamaru meemaja on avanud teleekraani otse mesilastele ning pakub mett meelele ja keelele, uudistamist väärib Jüri Jürna maalinäitus “Rivaalid ja põgenikud”.

Agar Tammetalu Pagar toob välja oma parimad küpsetised. Kopli taluköök aga muutub juulikuu esimesel nädalavahetusel taverniks ja pakub ehedaid kreeka toite. Metsa-Lukatsi talu kutsub sauna taha tiigi äärde Miku-Manni mängumaale ning Uibu talu romantilisele jalutuskäigule iluaeda.

Pillerkaaritajate kaart
Pillerkaaritajate kaart

Varbuse muusikamõisas toimub lustituur, ehedaid maitseelamusi koos muusikalise garneeringuga pakutakse koos Metsarestoraniga. Eesti Maanteemuuseum tutvustab teed mööda toodud uuendusi ning Kass Korsaar ootab Ridalisse lennukooli.

Pillerkaare päevaks saavad uuendatud ka 2009. aastal trassile paigaldatud välikaardid. “On tähelepanuväärne, et nelja aasta jooksul pole ükski tookord Postitee kaardile kantud ettevõtetest tegevust lõpetanud, lisandunud on aga viis uut teenusepakkujat,” rõhutas Reeli Kork. Postitee on Autolehe ajakirjanike poolt hinnatud Eesti kõige kaunimaks asfaltteeks. Vähemalt 400-aasta vanune teejoon ning teeruumis paiknev erinevatest ajastusest säilinud rikkalik ajaloo- ja kultuuripärand teevad sellest ainulaadse maantee kogu Eestis.

Lisainfo: www.postitee.ee ning Facebookis märgusõnaga Postitee pillerkaar.

6. juulil kell 12-19 toimuva Postitee pillerkaare korraldamises löövad tänavu kaasa Mesikamäe puhkemaja, Põlva Talurahvamuuseum, Pizza Olive, Viia-Jaani labürinditalu, Ihamaru meemaja, Tammetalu Pagar, Kopli taluköök, Metsa-Lukatsi talu, Uibu talu, Varbuse muusikamõis, Eesti Maanteemuuseum ja Ridali lennuklubi. Projekti toetab Põlvamaa Partnerluskogu Leader-programmist.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap