Tuletornikontserdil kõlavad Biitlite parimad lood

28. – 29. juunil Rannapungerjal toimuv Tuletornikontsert toob lavale hulga häid muusikuid.

Ivo Linna ja Airi Allvee esituses kõlavad ansambli The Beatles parimad lood. Võimsa juubelikontserdi annab Compromise Blue. Lavale astuvad veel Jan Uuspõld, Lenna Kuurmaa, Tanel Padar, Andres Kõpper jt.

“Rannapungerja on kontserdi korraldamiseks suurepärane paik. Tegemist on juba looduslikult väga erilise kohaga otse Pepsi kaldal, kus muusika saab täiesti uue kõla,” rääkis Tuletornikontserdi peakorraldaja Guido Kangur.  “Ja paistab, et see inimestele meeldib, sest kontserdikülastajate arv on kasvanud iga aasaga. Kui ilmaga veab, ootame siia tänavu enam kui 1000 inimest.”

“Rannapungerja on tuntud suvituskoht, mida vanem generatsioon kindlasti hästi teab. Kuid loodan väga, et tänu Tuletornikontserdile leiavad siia tee ka nooremad inimesed, kes avastavad samuti selle paiga võlu,” märkis Guido Kangur. “Seetõttu oleme püüdnud kokku panna võimalikult mitmekesise kontserdikava – et see pakuks kõigile midagi. Kui esimestel aastatel keskendusime pigem jazzmuusikale, siis tänavu kuuleb siin lisaks rocki, ballaade kui folkmuusikat.” 

Tuletornikontserdi esimesel päeval astuvad lavale noorte lemmik “Tenfold Rabbit”, mille solistiks on Andres Kõpper ning jazz-kooslus “Aces Of Basses”. Päeva lõpetab ligi kahetunnine kontsert “Kummardus Biitlitele”, mis on pühendatud ansambli 50ndale juubeliile. Ivo Linna, Mikk Tammepõllu, Airi Allvee jt. esituses kõlab ligi 30 The Beatelsite parimat lugu.

Teist kontserdipäeva alustab Jan Uuspõld mono-teatrietendusega “Vanaisa.” Seejärel esitavad Lenna Kuurmaa ja Märt Avandi kauneid ballaade oma kontserdisarjast “Öö valge on õnn.” Tuletornikontserdi lõpetab võimas ülesastumine ansamblilt Compromise Blue, kes tähistab tänavu oma 25ndat juubelit. Koos bändiga tulevad lavale selle kunagised solistid Tanel Padar ja Emil Rutiku.

Mõlemal päeval esinevad ka kohalikud lauljad, pillimängijad ja tantsijad. Ühtlasi saab Tuletorni kontserdiga alguse “Seitsme linna muusika festival” koostöös Eesti Kontserdiga, mille raames saab head muusikat kuulda veel mitmetes Ida-Virumaa looduskaunistes paikades.