Läinud nädala Maamess osutus Eesti suurimaks messiks

Pildike tänavuselt Maamessilt. Foto: Elina Allas
Pildike tänavuselt Maamessilt. Foto: Elina Allas

ASi Tartu Näitused messikeskuses 18.-20. aprillil toimunud Maamess kujunes Eesti suurimaks messiks. Lõppenud Maamessil osales 375 eksponenti (neist välisriikidest 40, osales 140 uut firmat) kümnest riigist (Eesti, Läti, Soome, Leedu Venemaa, Poola, Saksamaa, Rootsi, Gruusia, Kanada). Mess toimus viiel hektaril, sisepinda messihallides oli 5900 m2. Messi külastas kolmel päeval 32 442 külastajat.

Maamess pole juba aastaid ainult Eesti sündmus, vaid on oluline ka paljude välisfirmade jaoks. Seda kinnitab messi väliseksponentide arv, aga ka messil käinud delegatsioonide hulk ja kosseis. Maamessi külastasid kolmel päeval mitmed väga erinevad välisdelegatsioonid: avamisel osalesid ja seejärel tegid messil ringkäigu Agrofoorumi väliskülalised eesotsas mitme riigi ja rahvusvahelise organisatsiooni esindajatega; messiga tutvusid ja uurisid ärivõimalusi Leningradi oblasti ettevõtjad; messi külastasid ka Venemaa, Ukraina ja Valgevene kõrged metsandustegelased.

Maamess teeb koostööd ka teiste, naaberriikides toimuvate põllumajandus- ja maaelumessidega. Nii osalesid Maamessil eksponentidena messikorraldajad Soomest (Finnmetko) ja Rootsist (Elmia Wood), messi külastasid ning pidasid koostöökõnelusi Soome Jyväskylä Koneagria, Läti messikeskuse Ramova ning Peterburi põllumajandusmessi Agrorus korraldajate esindused.