Täna avatakse Vapramäe loodusmaja

Vapramäe uus loodusmaja. Foto: KIK
Vapramäe uus loodusmaja. Foto: KIK

Täna, 25. aprillil avatakse Vapramäe loodusmaja, mis on üks osa Lõuna-Eesti ühest külastatumaist loodusõppekeskusest.

Loodusmaja pakub üle 20 erineva loodusõppeprogrammi, mida seni korraldati õues. Nüüd on võimalik õpet läbi viia igal ajal ja iga ilmaga. Uues majas on 220 ruutmeetril kaks õppeklassi, millest ühes tehakse uurimusõpet ning teises täiendatakse õpitut mängu kaudu. Peale selle on väljas erinevad ekspositsioonid ja õppevahendid, mis looduse tundmaõppimisele kaasa aitavad.

“Ootame loodusmajja nii kooli- kui ka lasteaialapsi, samuti peresid ning kõiki loodushuvilisi. Maja on piisavalt suur ja samas parajalt väike, et iga külastaja end siin koduselt tunneks,” ütles sihtasutuse Vapramäe-Vellavere-Vitipalu juht Gea Järvela.

Loodusmaja projekteeris Kaido Kepp ettevõttest Arhitektuuriklubi ning ehitas Jaagor Grupp. Mööbli valmistas Jaan Sild (Wako Värkstuba) ning ekspositsiooni tegi Baas Disain. Õppevahendid aitasid soetada Total Eesti ja Matkasport.

2012. aastal külastas Vapramäe-Vellavere-Vitipalu looduskeskust üle 5000 inimese. Projekti investeeriti 379 283 eurot, millest 341 355 eurot tuli SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kaudu Euroopa Liidu regionaalarengu fondist ning 37 928 eurot omaosalusena sihtasutuselt Vapramäe-Vellavere-Vitipalu. Tööd kestsid ligi kolm aastat.

SA Vapramäe-Vellavere-Vitipalu kujundab loodust säästvat mõtteviisi, aitab kaasa loodushariduse ja loodusturismi arendamisele ning korraldab maastikukaitsealade jätkusuutlikku majandamist.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap