Palmse mõisakompleksis saab teoks uus muusikaprojekt

Foto: palmse.ee
Foto: palmse.ee
SA Virumaa Muuseumid koostöös Eesti Kontserdiga on välja töötanud uue klassikalise muusikaga suveürituse formaadi Palmse mõisa tiigil: „PALMSE MÕISA MUUSIKA“.

Projekti kunstilise kontseptsiooni eesmärk on pakkuda publikule kõrgetasemelist klassikalist muusikat. “Palmse mõisa muusikal” on kindel koht looduse, muusika ja Eesti ühe uhkema mõisaansambli ühtesulatamisel.

Tegemist on omalaadse veemuusikaga, kus esimest korda Eestis rajatakse saddle–span-tüüpi lava otse tiigile, kust avaneb vaade Palmse mõisale. Tiigi kaldale kerkib 1000 istekohaga publikutsoon.

Avakontserdil, 6. juulil kell 21 kõlab mõisapargis Pjotr Tšaikovski ja Giuseppe Verdi muusika. Galakontserdil “Tšaikovski ja Verdi” esinevad Eesti sümfonismi lipulaev ERSO koos dirigent Anu Taliga. Solistideks on Moskva ühe parima ooperiteatri Helikon solistid Karina Flores (sopran), Ali Magomedov (tenor) ja Maksim Perebeinos (bariton). Tegemist on vaieldamatult ooperimaailma tõustvate tähetedega, kel taskus palju tähtsaid konkursivõite, kontserte ning vapustavaid ooperirolle.

Avakontserdil on ka omamoodi seos Palmse mõisaga: 19 sajandi muusikageeniuste, Tšaikovski ja Verdi loomingu kõrgperiood langes enamvähem samale ajale Tallinna–Peterburi raudtee ehitusega. Selle raudtee ehk silla rajaja oli aga Palmse mõisnik Alexander von der Pahlen.

7. juulil kell 21 kõlab Palmses samuti sümfooniaorkester, kuid hoopis teises muusikalises võtmes, Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestri ette astuvad meie “kolm tenorit”: Vaiko Eplik, Chalice ja Jaan Pehk kontserdiga „Kolm meest nagu kontsert!“.

Noored värvikad persoonid on end tõestanud kui mitmekülgsed muusikud ning sõnameistrid. Kõlavad vaimukad seaded eesti lauludest segatud kerge sümfonismiga. Sekka kuuleb humoorikaid vahetekste. Dirigendipuldis Jüri-Ruut Kangur. Korraldusmeeskonda juhivad Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja SA Virumaa Muuseumid juhatuse liige Ants Leemets.

Täiendavad küsimused ja info festivali kohta: Lelet Hollo, festivali projektijuht, tel: +372 527 1620, e-post lelet.hollo@concert.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap