Piparkoogimaanial rullub lahti 300 kilo ainulaadset tainast

Tallinn on jälle olümpialinn! Esmakordselt maailmas toimuv PiparkoogiOlümpia leiab aset Tallinnas Disaini- ja Arhitektuurigaleriis. 300 kilost taignast rullub lahti ainulaadne ja lõhnav piparkoogivaatemäng, kus võtavad mõõtu ja püstitavad uusi loovusrekordeid 100 tipptegijat nii Eestist, kui mujalt maailmast. 

Seekordsel näitusel osalevad ka keskaegse piparkoogi meistrid Soomest Turust ja Poolast Torunist, kes panevad välja puuvormidega valmistatud reljeefsed piparkoogid. Ära maga maha seda erakordset jõulusündmust, kus on ühendanud oma jõud suur hulk kunstnikke, arhitekte, disainereid ja muid loovaid inimesi, et pakkuda sulle unustamatut, lõhnavat ja inspireerivat jõuluelamust. PiparkoogiOlümpiale on loonud originaalmuusika Janek Murd.

Näitusele on oodatud kõik suured ja väikesed kunsti-, piparkoogi-, ajaloo- ja spordifännid. 

Avatud 18.12.12 – 8.01.2013 iga päev: 11.00-18.00

Suletud 25.12.12 ja 1.01.2013

PIPARKOOGIMAANIA FOTOVÕISTLUS FACEBOOKIS

Kõik on oodatud osalema PiparkoogiMaania fotovõistlusel Facebookis, kus kuni 30. detsembrini saavad oma oskused ja loovuse proovile panna kõik suured ja väikesed piparkoogifännid. Selgitame välja Piparkoogiolümpia võitjad! Võistlus toimub PiparkoogiMaania facebooki lehel.

KESKAEGSE PIPARKOOGI TÖÖTUBA

19.12.12 tutvustavad Poola linna Toruni Linnamuuseumi uurijad Toruni 700 aasta vanust piparkoogitraditsiooni. Valmistatakse keskaegse meetodiga puuvormidega reljeefseid piparkooke. Töötuba toimub kell 12.00 Kullo Lastegaleriis. Sissepääs muuseumipiletiga. 

Piparkoogisporti toetavad Dansukker, Hallik Pagarid, Meira, Overall ja Canon

 www.piparkoogimaania.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap