Tallinna seiklusmängu “Vana Toomase mõistatus” võitis Häädemeeste keskkool

Finaaletapi autasustamistseremoonia. Fotod: Rene Suurkaev

Põhikoolide 7. – 9. klassidele suunatud Tallinna tutvustava seiklusmängu “Vana Toomase mõistatus” võitis Häädemeeste keskkooli võistkond “Isased”. Internetis ligi 100 000 vaatamisega sensatsiooniks kujunenud video “Tallinn Style” autorid Tartu Lähte Ühisgümnaasiumist said linnapea eripreemia.

Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakonna korraldatud pealinna tutvustava mängu parimad selgusid neljapäeval Tallinnas toimunud 12 võistkonna mõõduvõtmisel. Seiklusmängu võidu ja auhinna reisi Tallinna kogu klassile pälvis võistkond Isased Häädemeeste Keskkoolist Pärnumaalt, teise koha sai võistkond Zum Zum Mesimumm Surju Põhikoolist Pärnumaalt ning kolmanda võistkond Kaks ja Pool Brünetti Rakvere Reaalgümnaasiumist Lääne-Virumaalt. “Tallinn Style” video autoritele otsustas linnapea eripreemiana välja anda päeva Tallinn Cardiga Tallinnas kogu klassile.

Ettevõtlusameti turismiosakonna juhataja Evelin Tsirgi sõnul olid kõik finaali jõudnud võistkonnad tegelikult võitu väärt. “Paljud osalejad polnud Tallinnas varem käinud, ometi ei valmistanud vanalinnas orienteerumine neile mingit raskust,” ütles Tsirk. Tema sõnul oli eriti tore, et võit läks pealinnast kaugele Häädemeeste võistkonnale, kes olid tublid kõigis etappides. “Julge pealehakkamine on rohkem kui pool võitu, seda tõestasid mitte ainult auhinnasaajad, vaid ka näiteks Narvast, Põlvast või Emmastest Tallinna võistlema jõudnud võistkonnad,” ütles Tsirk.

29. oktoobrist on põhikoolide 7. – 9. klassid võistelnud Tallinna tutvustavas võistlusmängus “Vana Toomase mõistatus”. Loovtöö, klassikalise viktoriini ja maastikumängu elemente kombineeriv mäng algas osalejate kodukohtades virtuaalse võistlusena ning kulmineerus 29. novembril Tallinnas. Pealinna sõitis võistlema 12 parimat võistkonda eri kohtadest üle Eesti: Pärnumaalt võistkond Isased Häädemeeste Keskkoolist, Lääne-Virumaalt “Kaks ja Pool Brünetti” Rakvere Reaalgümnaasiumist, Tartumaalt “Kolm Musketäri” Lähte Ühisgümnaasiumist, Läänemaalt “Käbimees ja Kompanii” Haapsalu Gümnaasiumist, Hiiumaalt “Moskiitod” Emmaste Põhikoolist, Viljandimaalt “Mürsikud” Võhma Gümnaasiumist, Jõgevamaalt “OoPika” Põltsamaa Ühisgümnaasiumist, Harjumaalt “Primo” Tallinna Humanitaargümnaasiumist, Põlvamaalt “PÜG 7b II” Põlva Ühisgümnaasiumist, Ida-Virumaalt “SuperTeam” Narva Kesklinna Gümnaasiumist, Võrumaalt “VKG 7.B II” Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumist ja Pärnumaalt “Zum Zum Mesimumm” Surju Põhikoolist.

Eripreemia saanud Tartu Lähte Ühisgümnaasiumi võistkonna video Tallinn Style: 

Viktoriini küsimused ja õiged vastused: http://www.tourism.tallinn.ee/est/fpage/tallinncard/vanatoomas/tegevus

Tallinn Style autorid