Vanemuise teatrijuhiks valiti Toomas Peterson

Täna, 12.novembril toimus sihtasutuse Teater Vanemuine nõukogu esimene koosolek. Nõukogu esimeheks valiti Paavo Nõgene. Nõukogu valis teatrijuhiks hetkel teatri finantsjuhina töötava Toomas Petersoni. Toomas Peterson on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ning töötanud õpetaja, kindlustusagendi, majandusanalüütiku ning finantsjuhina. Vanemuise finantsjuhina alustas Toomas Peterson tööd septembris 2003.

Lisaks põhitööle osaleb Toomas Peterson aktiivselt kultuurielu korraldamises – ta on Laulu- ja pillimänguseltsi Con Vivo juhatuse liige, Eesti Puhkpillimuusika Ühingu juhatuse esimees ning SA Eesti Teatri Festival nõukogu liige. Aastatel 2007-2012 oli Toomas Peterson ka Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse liige. Saksofonisti, arranžeerija ja abidirigendina tegutseb Toomas Peterson ansamblites Big Band Tartu, Salvador Sax Kvartett ja Tartu Saksikoor, lisaks on ta osalenud Vanemuise sümfooniaorkestri ja ooperikoori, Puhkpilliorkester Tartu, Kooriühingu Kammerkoori jpt. kollektiivide tegemistes.

„Toomas Peterson on töötanud Vanemuise teatri finantsjuhina 9 aastat ning olnud teatri juhtimisotsuste tegemise juures ka loomenõukogu liikmena. Tema kasuks räägib seega pikaajaline kogemus ja hea ülevaade mitmežanrilise teatri toimimisest. Kuna Toomas Peterson on tegev ka muusikuna, loob see head eeldused edukaks koostööks Vanemuise teatri muusika-, draama- ja balletijuhiga ning loominguliste kollektiividega,“ ütles teatri praegune juht Paavo Nõgene. Toomas Peterson alustab teatri tegevjuhina tööd 1. jaanuaril 2013, tema ametiaeg kestab kolm aastat. Paavo Nõgene asub 1. jaanuarist 2013 tööle Kultuuriministeeriumi kantslerina. Kantsler kuulub riigi esindajana Vanemuise teatri ning Rahvusooperi Estonia nõukokku.