Õpilasliit: Valga erikoolis toimunud vägivallatsemine on jõhker ja häbiväärne

“Valga erikoolis toimunud vägivallatsemine on räige inimõiguste rikkumine seades koolikeskkonna turvalisuse kõrgendatud tähelepanu alla,” sõnab Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esinaine Liina Hirv.

“Youtube üleslaetud video võib nimetada üheks julmemaks koolivägivalda kajastavks klipiks,” sõnab Hirv. “Taoline ahistav käitumine on häbiväärne ja jõhker, mis peab leidma kaasõpilaste ning laiema ühiskonna halvakspanu! On oluline, et koolijuhid hindaksid õppekeskonna turvalisust kriitiliselt ja pööraksid intensiivselt tähelepanu ennetustegevusele,” lisab Liina Hirv.

Õpilasesinduste Liit avaldab toetust Lastekaitse Liidu pöördumisele, kus kutsutakse üles kaaslast märkama ja hoolima. “Hoiame kokku ja hoolime üksteisest- nii on kirjas Koolirahu lepingus, mis allkirjastatakse iga kooliaasta alguses 1. septembril. On tähtis, et sõnum leviks ning jõuaks paljude õpilasteni. Turvalisele koolikeskkonnale tuleb pöörata üha suuremat tähelepanu- kool peab olema koht, kus igal õppuril on hea olla. Kui tahame olukorda muuta, peame alustama iseendast!” sõnab Hirv.