Viru maleval tuli napilt Alutagusele alla jääda

Raudsepp (vasakul) ja Nagel. Foto: Kristel Kitsing

Kaitseliidu Viru maleva korraldatud kahepäevasel lahingpaaride võistlusel “Paras Paar” tuli Viru maleva lahingkompanii lahingpaaril Alutaguse maleva kaitseliitlastele napilt alla jääda. Lahingpaaride võistlus “Paras Paar” toimus 13.-14. oktoobril Ida-Virumaal
Vaivara vallas. Kõigest seitsmepunktise edumaaga Hannes Kaldmaa ja Tarmo Haili ees võitsid võistluse Alutaguse maleva kaitseliitlased Aivar Raudsepp ja Robert Nagel.

„GPS lakkas töötamast ja kompassiga on seal keerukas liikuda – ei näita õieti,“ kommenteeris viimasesse kontrollpunkti ajapuuduse tõttu mittejõudmist ja üldarvestuses olulist punktikaotust Hannes Kaldmaa. „Rada oli maastiku poolest tunduvalt raskem, kui eelmisel aastal,“ lisas ta. Haili ütlusel jäi sel aastal natuke kogemusest puudu. „Vastutegevus ei lasknud läbi, oli aktiivne. Samas oli maastik väga hea – väga mitmekülgne,“ sõnas Haili. Eredalt meenutab Haili ülesandeid, kus tuli käsitseda erinevaid relvi, lõhkamise ülesannet ja miinivälja ületamist. „Õnne mäng: kiiruse ja täpsuse peale mäng,“ iseloomustas ta.

Tuleval aastal patrullvõistlusel osalemine tekitab Kaldmaas veidi kõhklust. „Ei oska öelda. Vanus on nelikümmend, kus sa noorte poistega jooksed seal võidu – ei julge lubada.” Haili seevastu vaatab kaugesse tulevikku veidi kindlamate eesmärkidega. „Tulemuse järgi võiks ju üritada, saaks ju veel paremini teha. Kogemusi sai ju nüüd juurde. Täiesti reaalne ju esikoht saada – enam nii ebareaalne püüda ei ole,“ kommenteeris Tarmo Haili.

Kontrollpunktides sooritatud ülesannete eest antud punktide põhjal saavutasid linnulennult 20 km pikkusel trassil kolmanda koha Viru maleva kaitseliitlased Leho Koov ja Harri Ollin. Kokku läks rajale üheksa võistkonda, kellest vaid üks katkestas võistluse. Lahingpaaride ülesanneteks rajal oli osata lõhata puidudetaile, ületada miinivälja, heita lahing-granaati, lasta erinevalt distantsilt: 100 kuni 300 meetrit. Lisaks kuulipilduja laskeoskus kuni 900 m ja luureülesanne. Tinglikult oli patrullvõistlusel tegemist lahingsituatsiooniga ja kõik tegevused pidid toimuma varjatult ning maskeeritult.

Lisainfo: www.virumalev.ee