Tallinna Õpetajate Majas uus näitus: Rein Mägari figuraalsed akvarellid

TÕM kunstigaleriis on uus näitus 20. septembrist – Rein Mägar „Valguse ja varju piiril” .  Käesoleva näituse töödes on oluline osa just valgusel. Et valgust kujutada on vaja kõrvale valguse vastandit – varju. Aga valguse ja varju erinevate tugevuste abil sünnib vorm ja vormi kujutamine. Kõige ilmekamalt, kõige täiuslikumalt, kõige mitmekesisemalt esineb looduse vormilooming inimeses. Näitusel olevatel töödel ongi kunstnik appi võtnud looduse ülima vormiloomingu – inimkeha.

Need figuraalsed tööd, õigemini portreed, on teistlaadsed ja erinevad kunstniku varasematest maastiku- ja meremaalidest. See on uus lehekülg ja edasiminek tema teel. Värvid on kõige kirkamad just valguse ja varju piiril. Selle piiri leidmine ongi kunstnikule mängu ilu ja rõõm.

Näitus jääb avatuks kuni 14. oktoobrini. Galerii asub Raekoja plats 14 ja on avatud E-R kell 9-17.30.
Rohkem kunstnikust ja näitusetöödest: www.opetajatemaja.ee