MTÜ Lastekaitse Liit korraldab seminari „Lapse õigused meedias“

Seminar „Lapse õigused meedias“ toimub neljapäeval,  20. septembril algusega kell 10.30 Ida-Viru Maavalitsuse seminarisaalis (Keskväljak 1, Jõhvi), kuhu on oodatud lastekaitsetöötajad,  lastega töötavad spetsialistid ja laste ja perede lugusid kajastavad ajakirjanikud. Eesmärgiks on arutada, kuidas laste ja perede lugusid kajastada lapse huvidest lähtuvalt. MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Alar Tamme sõnul on meil kõigil õigus teada, mis ühiskonnas toimub, kaasa arvatud seda, kuidas elavad meie lapsed. Kuid selle info vahendamisel peame täiskasvanutena alati jälgima, et viis, kuidas infot edastatakse, ei riivaks laste õigusi ja heaolu.

Seminaril arutletakse, kuidas laste ja perede olukorrast infot anda laste õigusi  riivamata ning mida teha, kui lapsi ja peresid kajastavates lugudes on rikutud laste õigusi. Eesti Rahvusringhäälingu eetikanõunik Tarmu Tammerk tutvustab üldisi põhimõtteid, mida meedia peaks järgima oma töös. Õiguskantsleri Kantselei laste õiguste osakonnajuhataja-õiguskantsleri nõunik Andres Aru tutvustab abivajavast lapsest teavitamise juhendit. Ajalehe Postimees ajakirjanik Anneli Ammas annab ülevaate sellest, mida ajakirjanik silmas peab, kui lastest ja peredest lugusid kirjutab. Ida-Viru Maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiutalituse juhataja Evi Kruzman kõneleb sotsiaaltöötaja eetikast ja oma kogemusest meediaga suhtlemisel. Pressinõukogu esimees Eve Rohtla tutvustab pressinõukogusse pöördumise korda ja pressinõukogu otsuseid.

Seminari korraldab MTÜ Lastekaitse Liit koostöös Ida-Viru Maavalitsuse, Inimõiguste Instituudi ja MTÜ Lapse Huvikaitse Kojaga. Seminari korraldamist toetab Hasartmängumaksu nõukogu. Seminariga aidatakse kaasa Laste ja perede arengukava 2012-2020 rakendusplaani täitmisele. Novembris toimub meediaseminar Tallinnas.