Heategevuskampaania käivitas Tartu lasteaias Päkapikk muutustelaviini

Tartu Lasteaed Päkapikk on sellest õppeaastast värvikirevam kui kunagi varem. Tartu Lasteaed Päkapikk oli üks kümnest väljavalitust, kes tänavusel Alpina heategevusliku projekti „Lihtne värvida – lihtne aidata“ raames sai tasuta värve lasteaia värskendamiseks. Värvismistööd tingisid aga tegema teisigi hädavajalikke remonttöid, teiste seas ulatas abikäe ka Tartu Linnavalitsus.

Ligi 370 liitrit tasuta värve saabus lasteaeda juunikuu lõpus. Plaanikohaselt pidid augusti lõpuks uue värvkatte saama lasteaia laed, rühma- ja abiruumide ning kabinettide seinad, samuti fuajee. Seda, et lisaks värvimistöödele ootavad lasteaeda ees suuremahulised renoveerimistööd, ei osanud siis veel keegi ette näha. Tartu lasteaia Päkapikk direktor Piret Arendi sõnul oli linn kaardistanud kõikide muntisipaallasteaedade olukorra ja koostanud vajalike remonttööde nimekirja, et neid siis jõudumööda tegema hakata. See, et lasteaias Päkapikk saadi määratlemata tulevikku plaanitud töödega valmis juba tänavu, on just tänu Alpina projektis osalemisele. Linnavalitsus leidis lisaressursse toetamaks omalt poolt lasteaia omaalgatuslikku osalemist Alpina projektis, nt igati mõistlik oli amortiseerunud põrandate korda tegemine koos lagede ja seinte värvimisega.

Linna poolt finantseeritud lisatöödena sai lasteaaed kolm uut põrandat, välja vahetati ühe rühma radiaatorid ning täiesti uue ruumikujunduse ja mööbli sai lasteaia köök. Lisaks teostas linn oma kulul vältimatuks osutunud lagede krohvimistööd. Lasteaaed sai tänu Alpina projektile ka uued lastele mõeldud käsipuud kolmele trepile ning uue vaheukse. Lasteaed ei piirdunud vaid värvkatte uuendamisega, kõikides rühmades on nüüd tänu kunstikalduvusega lastevanematele kaunid seinamaalingud ning kahte korrust läbiva fuajee sein on tervenisti dekoreeritud lastepärase seinamaalinguga.

Kõik värvimistööd ning selleks tehtud ettevalmistustööd (nt lihvimine, pahteldamine, pindade puhastamine jne) tehti peamiselt lastevanemate poolt vabatahtliku töö korras. Ühtekokku osalesid lapsevanemad oma vabast ajast ja tahtest abis 250 korral. Oli neid, kes said appi tulla vaid korra, ent oli ka neid, kes olid abis päevade kaupa.

Lisaks oli abis lasteaia personal ja hoolekogu, samuti Tartu Linnavalitsus, OÜ Art of Living Education, MTÜ Tantsulustilised, Tartu Vangla kriminaalhooldusosakond, Lille Maja noortekeskuse malevlased, EELK Kirikumuusika Liit.

Caparoli tootebrändi Alpina korraldatava projekti eesmärgiks on suunata tähelepanu Eesti lasteaedade olukorrale ja näidata, et koostegemisega on võimalik ka rasketel aegadel head teha. Lasteaia pere tänab abilisi ja ootab kõiki 2. oktoobril kell 16.00
algavale tänuüritusele. Värviuuenduse võitnud lasteaedade piltidega on võimalik tutvuda projekti „Lihtne värvida – lihtne aidata“ kodulehel.