Filmipühapäev Maarjamäe lossis

Kaader stuudio Tallinnfilm mängufilmist “Indrek” (“Mauruse kool”). Miralda – Maria Klenskaja ja Indrek – Harri Kõrvits. Foto: Juri Poljakov. Eesti Filmiarhiiv.

Pühapäeval, 26. augustil kell 14 kutsub Eesti Ajaloomuuseumi Fimimuuseum kõiki filmihuvilisi Maarjamäe lossi kinosaali (Pirita tee 56) järjekordsele filmipühapäevale.

Seekordsel filmipühapäeval tuleb esitusele mängufilm „Indrek“ (Tallinnfilm 1975). Mikk Mikiveri režissööritööna valminud film põhineb Anton Hansen Tammsaare teose „Tõde ja õigus“ teisel osal ja räägib noore maapoisi Indrek Paasi elust härra Mauruse eragümnaasiumis. Teinud läbi tõdede ja valede keerulise labürindi, jõuab Indrek tõdedeni, mis sunnivad ta koolist lahkuma. Inimese võitluse inimväärse tõe eest teevad suuremal või vähemal määral läbi kõik filmi tegelased, nii õpetajad kui õpilased.

Filmist tulevad rääkima näitleja ja muusik ning filmis Indrekut kehastanud Harry Kõrvits ja Miralda rollis üles astunud Eesti Draamateatri näitleja Maria Klenskaja.

Järgmine fimipühapäev leiab aset 23. septembril, siis näeb ekraanil 10. Matsalu Loodusfilmide Festivalil Grand Prix võitnud filmi, mida kommenteerib loodusdokumentalist Rein Maran.

Filmipühapäeva raames on võimalik külastada ka Maarjamäe lossis avatud näitusi.