Narva suvelaat toimub laupäeval, 18. augustil

Narva Kutseõppekeskus koostöös Narva linna ja Narva muuseumiga korraldab üheteistkümnendat korda traditsioonilist Narva suvelaata. Suvelaat toimub laupäeval, 18. augustil kella 9-17 Narva linnuse sisehoovis.

„Kui varem otsisime müüjaid laadale tikutulega, siis praeguseks on laat müüjate seas teada-tuntud üritus,” ütles Narva Kutseõppekeskuse arendusosakonna peaspetsialist Ander Sile. Erilist huvi pakuvad suvelõpul mesi ja aiasaadused. Suurt huvi on laat sellel aastal äratanud ka Läti ja Leedu käsitöö ja toiduainetega kauplejate seas. Narva laada tuntus laieneb väljaspoole Eesti piire.

Suvelaadal on väljas ka Narva Kutseõppekeskuse infotelk, kust jagatakse informatsiooni õppimisvõimaluste kohta koolis.

Seitsmendat aastat toimub Eesti Barbecue Assotsiatsiooni eestvedamisel võistlus kokanduserialade õpilastele erinevatest Eesti ametikoolidest – „Barbecue Junior 2012”. Eelmisel aastal võitis ülekaalukalt Pärnu Kutsehariduskeskuse võistkond, kes peale üldvõidu saavutas esikoha ka lambakarree ja ribi voorus.

Meelt lahutavad kogu päeva jooksul erinevad kollektiivid Narvast, Ida-Virumaalt, Tallinnast. Tegevust jagub nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Päeva juhib Samuel Golomb. Sissepääs laadale on tasuta.

Toomas Kään