Doonoritelgid saabuvad Raplasse

Doonoritelgid ootavad vereloovutajaid 6. augustil k 12-18 ja 7. augustil k 11-17 Rapla kultuurikeskuse juures.  “Doonoritelki on heateole oodatud nii korduvloovutajad kui ka esmadoonorid. Paljude püsidoonorite esimene vereloovutamise kogemus pärineb just doonoritelgist ja nii saab suvisest spontaansest sammust algus korduvatele heategudele. Abivajajate jaoks on vereannetus hindamatu tähtsusega,” ütles doonoritelkide projekti eestvedaja, verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp pressiteates.

Möödunud aastal käis Raplas doonoritelkides verd loovutamas 215 inimest, kellest esmaseid doonoreid oli 28. Rapla doonoritelt koguti üle 96 liitri verd.
“Püsidoonorid saavad juba eelnevalt täita küsimustiku e-Doonori andmebaasis, esmadoonoritel tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Vereloovutusele eelnevatel päevadel soovitame tarbida rohkelt vett või mahla ja süüa korralikult, kuid eelistada väherasvast toitu,” lisas Ülo Lomp.
Reisikorraldaja Goadventure loosib kõigi juulis ja augustis doonoritelkides verd loovutanud doonorite vahel välja eksklusiivse nädalase puhkusereisi kahele Türki.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse ja Eesti Kaitseväe ühisprojektina korraldatavad doonoritelkide suvine ringreis toimub tänavu kuuendat korda.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi-
ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Doonoritelkide ajakava augustis:

13.-14. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul, I päeval k 12-18, II päeval k 11-17

21.-22. augustil Haapsalu lossi esisel väljakul, I päeval k 12-18, II päeval k 11-17

27.-29. augustil Rakvere linna keskväljakul, I päeval k 12-18, II päeval k 12-18, III päeval k 11-17

Lisainfo www.verekeskus.ee ja Facebookis fännilehel “Doonorid ja Sõbrad” www.facebook.com/DoonoridjaSobrad