Otepää suveteater koristab järveranda

Kolmapäeval, 4. juulil kell 18 lähevad Otepää suveteatri liikmed Pühajärve äärde, et koristada prahist Poslovitsa rand. Seal etendub alates 27. juulist Peep Pedmansoni näitemäng “Pühajärve sõda ja rahu”, lavastajaks on Andres Dvinjaninov.
Talgutele on appi oodatud kõik huvililised. Selga tuleks panna mugavad riided ning jalanõud.

“Pühajärve sõda ja rahu” on lõbus kurbmäng eestlaste igipõlistest valikutest laulude saatel. Küsimused 19. sajandi keskpaigast: vastu hakata või leppida, lahkuda või jääda on üpris aktuaalsed tänapäevalgi.
171 aastat tagasi kääris Pühajärve mail mässuvaim. Talupoegade salaplaan vereimejatest mõisnikud maha jätta ja massiliselt kodumaalt minema kolida suruti aga mõisnike soovil ja tsaarivalitsuse abil Pühajärve mõisas valusalt maha.

Õnneks pole eestlase elu ainult vastuhakk ja peksasaamine. On lootust ja armastust, nalja ja naeru, trilli ja tralli. “Pühajärve sõda ja rahu” on Otepää Suveteatri esimeseks pääsukeseks, kes laulab sumedatel suveõhtutel muusikalis-ajaloolises laulumängus Pühajärve ääres kaheksal õhtul juulis ja augustis.

Etenduse lavastab Andres Dvinjaninov, kunstnik Silver Vahtre, muusikaline kujundus: Kaunimate Aastate Vennaskond. Mängivad Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste, Andres Dvinjaninov, Artur Linnus, Toomas Täht, Ingrid Isotamm, Marianne Kütt, Toomas Lunge, Indrek Kalda jt