Täna algab festival JazzON

Täna õhtul, 29. juunil kell 17 saab alguse Eesti esimene rahvusvaheline tasuta vabaõhu jazzifestival, JazzON, mis kolmeks õhtuks Tallinna vanalinna iidsed müürid unikaalse jazzmuusikaga täidab.

Festival saab alguse õhtul kell 17 Solarise keskuse eest, kust lõbus jazziseltskond liigub rongkäiguna festivali koju, Tallinna Raekoja platsile. Edasi juhatavadki festivali avaõhtu sisse särav jazz-koor Swinglett Norrast, väga lahedad Very Cool People Lätist, meie oma andekas Ivo Lille Group ja hooletult maagiline Migloko Leedust. Õhtu lõpeb klubis Clazz ja see kõik on alles festivali esimene päev!

JazzON on kõikide jaoks, kes hindavad head muusikat ja head jazzi, sest käesoleval nädalavahetusel, 29. juunist 1. juulini kõlavad vanalinna müüride vahel kokku 12 silmapaistvat esinejat tervelt kaheksast erinevast riigist.

Muusikagurmaane kostitavad maailma parimate muusikutega lava jaganud Deniss Pashkevich Lätist ja kõrgetasemelist muusikat viljelev Briti ansambel Lund Quartet. Lisaks neile saame kuulata jazzi kuldajast inspiratsiooni ammutavat Rootsi ansamblit Steve ning lasta ennast kaasa haarata mitmetel Läti ja Leedu nujazz, jazz-funk ansamblitel. Kodumaalt tervitavad meid Ivo Lille Group, NUKU Koor, Marjamaa Brothers ja paljud teised.

“JazzON on oma olemuselt midagi väga lihtsat ja ilusat,” sõnab JazzON festivali õhtujuht, kõneisik ja korraldaja, Maur Mere, kes
näeb festivali kui ühte suurt vanalinna pakitud kingitust. „Me tahame teha inimestele kingituse – ilusa muusika ja mõnusate hetkede näol. Share the Love! Nii lihtne see ongi,“ lisab Mere.

Festival JazzON on Eesti esimene tasuta vabaõhu jazzifestival ja korraldajad loodavad, et sellest kasvab välja traditsioon, mis juhatab Eestimaa suved sisse ka järgnevatel aastatel.

Festivali kava ja lisainformatsioon!