Vaktsiinibuss tõi tervisest hoolivad Viljandimaa elanikud kaitsesüstima

Hepatiidi vaktsiinibuss Mulgi messil 09.06.2012. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandi maavalitsuse korraldatud kampaania “Viljandimaa hoolib, hooli Sina ka!” esimesel päeval, 9. juunil tuli ViljandisVabaduse platsil töötanud vaktsiinibussi end vaktsineerima 129 Viljandimaa elanikku. Neist 109 lasid end vaktsineerida hepatiidi ning 20 puukentsefaliidi vastu.

“Oma vara kaitsmiseks näeme sageli väga palju vaeva, näiteks oleme seadusega sunnitud oma sõidukeid kindlustama ja selleks meil lihtsalt peab raha jätkuma. Iseennast tuleb aga alati esikohale seda, sest tervisest kallimat vara olemas ei ole,” rõhutas maavanem Lembit Kruuse. “Suur vaktsineerimises osalenute arv näitab, kui oluline on inimestele poolele teele vastu tulla, andes võimalus saada vaktsineerimisele kuni 50-protsendilist soodushinda ning neile mugaval ajal ja kohas vaktsineerimine läbi viia. Kõige tähtsam on tervete inimeste kaitse,” meenutas Kruuse veelkord vaktsineerimise olulisust, ” Vaktsineerinud inimesed on olnud hoolivad eelkõige iseenda ja lähedaste suhtes.”

Kampaania “Viljandimaa hoolib, hooli Sina ka!” käigus leiab vaktsineerimine Viljandis aset kokku kolmel päeval. Veel kahel päeval sellel nädalal, 12. ja 14. juunil kell 10-19 pargib vaktsineerimisbuss Vabaduse platsil. Vaktsineerida on võimalik nii A- kui ka B-viirushepatiidi vastu. Samuti on saadaval ka mõlemavastane kombineeritud vaktsiin. Pikaajaline kaitse vastava haiguse vastu saavutatakse pärast kahte A-viirushepatiidi vaktsiini annust või pärast kolme B-viirushepatiidi vaktsiini annust. Kombineeritud vaktsiini kasutamisel saavutatakse kaitse pärast kolme annuse süstimist.

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialisti Luule Vitsuri jutujärgi saavad vaktsiinibussi külastada nii esimest vaktsiiniannustsoovijad kui ka kordusvaktsineerimisele tulijad. Soodustused kehtivad kõigile. Kaasa tuleb võtta isikukoodiga dokument ja kui on, siis ka immuniseerimispass. Eelnevalt on Vitsuri sõnul soovitav konsulteerida
perearstiga. Olenevalt vaktsineeritava vanusest ja vaktsiini tüübist on ühe annuse hind 11,85 – 20,72 eurot, millele lisandub protseduuri eest üks euro teenustasu.