Virukad tõid grillimise meistrivõistlustelt II koha

Naiskodukaitse võistkond Virukad. Foto: erakogu

Laupäeval Pärnu Vallikäärus toimunud toidukultuuri festivali raames peetud grillimise meistrivõistlustel Grillfest saavutas Viru ringkonna naiskond Virukad II koha. Võistkonna moodustasid naiskodukaitsjad Ursula Aal, Urvi Aal, Marit Mägi ja Helle Kivilaid.

Tiimi peakokk Ursula Aal sõnas, et Grillfesti II koht oli suur üllatus, sest konkurents oli võistlustel kõva. Ametlikud tulemused pole veel internetti jõudnud, aga lõppvõistluse tunnuskirjad ürituselt on osalejatel käes. “Kanas saime kolmanda koha ja üldkokkuvõttes II koha,“ rääkis Aal. „Järelikult oli me ribi ja fantaasiaroog ka headel kohtadel,” eeldas Aal. “Nüüd käivad asjad teistmoodi: kanas, ribis ja fantaasiavoorus antakse kolm võitu kätte ja siis arvestatakse üldised punktid kokku. Need kolm esimest, kes võidavad kokkuvõttes, ongi nii-nimetadud tegijad,“ selgitas Aal.

Fantaasiavoorus on Virukad püüdnud võimalikult looduslähedaselt asja lahendada. “Pole juba ammu võistlustel kasutanud taldrikuid roa jaoks. Nõud, millest süüakse on kõik ka söödavad ja enamus grillitud,” sõnas Aal. “Ja kaunistus laual on kas kohapelt loodusest või koduaiast,” lisas ta. “Ja muideks, see oli mul elus kolmas kana tervelt grillil valmistada,” naeris üldkokkuvõttes 22 võistkonda meistrikatel seljatanud Virukate peakokk Ursula Aal. Käesoleval aastal võttis BBQ võistlustest osa üheksa ja grillimise meistrivõistlustest 25 võistkonda – kokku 34.

Nädalavahetusel toimus Pärnus, Vallikääru aasal Eesti kõigi aegade suurim toidufestival. Kahel päeval toimusid toiduteemalised suurvõistlused ja rahvalik kalapüügivõistlus, peeti toidulaata. Avatud olid kümned suured ja väikesed teemarestoranid, laste rõõmuks rajati Põnni Mängumaa. E-Piima juustulaval, Näpsi laadalaval ja Saku Maailmamaitsete restoranis astusid lavale Eesti artistid, mõlema festivalipäeva hommikul ja õhtul toimus ilutulestik.