Kaarel Karmi talus peetakse hullumaja suvepäevi

Homme esietendub Kaarel Karmi talus Rakvere Teatri suvelavastus „Hullumaja suvepäevad Vaino Vahingu ainetel“, mille lavastajaks on Urmas Vadi.

Etenduva loo keskmes on psühhiaater Johannes, kes otsustab jätta olmelise argielu ja kõik sellega seonduva, et alustada paksu metsa rüpes asuvas mahajäetud majas oma erapraksisega. Johannese erakuplaan aga rikutakse tema loomeinimestest sõprade poolt, kes tema patsientideks trügivad. Kõigest sellest areneb eksperimenteeriv inimkooslus, läbi mille võib lavastuses kogeda tugevat kultuuriloolist samastust 70-te teatriuuendajate kui kaasaega puudutavate
paradokside ja hingehädadega.

Lavastaja Urmas Vadi sõnul on lavastuse toimumispaik “Hullumaja suvepäevade” puhul märksa olulisem kui mõne teise lavastuse puhul. “Kogu see paik, see mets ja loodus, mis meie lavastuse juures on oluline, on seal jõuliselt olemas, ja metsa sees ka üks küün, mida üks psühhiaater ja kõik teised selles loos vajavad.,” rääkis Vadi.

Vaino Vahingu kiri Urmas Vadile 10. veebruaril 2006 pärast näidendi lugemist: Hommikust! Minu arvates hea kontsentraat tolleaegsest teatritegemisest. Ja see mängiva inimese kontseptsioon on huvitavasse kujundisse valatud. Tegelased on ära tuntavad, aga mis sellest – nii mõnigi neist on juba sealpoolsuses. Jõudu! Vaino.