Otepääle tulevad kokku kudujad

10. juuni keskpäeval oodatakse kõiki kudumishuvilisi Otepää Kultuurimaja terrassile, et tähistada üheskoos kudujate päeva.

World Wide Knit In Public Day ehk ülemaailmne koos kudumise päev on suurim kudujate üritus maailmas, mis algatati 2005.aastal, et tekitada säde ja süüdata tuli käsitööd armastavate inimeste südames. 9.-17. juunini tuuakse kõigis maailmajagudes toas „kopitanud“ kudujad värske õhu kätte, et kõigile näidata oma osavaid näppe ja ilusaid asju, üheskoos pikniku pidada ja lõbusalt aega veeta.

Otepääl korraldab kudujate päeva MTÜ Karukäpp. „Ka meie üritusele on oodatud kõik, nii osavad kudujad kui ka alustada soovijad, võib tulla poolelioleva tööga või siis hoopis alustada uut tööd (õpetust saab kohapeal), tutvustada teistele põnevaid mustreid või tehnikaid, müüa või ära anda omale kasutuid lõngu-vardaid,“ rääkis MTÜ Karukäpp juhatuse liige Mari Mõttus. Oodatud on nii üksikkudujad kui ka teised kudujate rühmitused.

Info edastas Monika Otrokova, Otepää Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.