Eesti saab oma Superkoka

Pärnus peetakse esmakordselt kokkade võistlus Superchef, kus Liivimaa Lihaveis ja Eesti Kulinaaria Instituut nimetavad parima koka.

Liivimaa Lihaveis ja Eesti Kulinaaria Instituut  korraldavad Dimitri Demjanovi juhtimisel Pärnus Hea Toidu Festivalil Grillfest 2012 esmakordselt Eestis kokkadevahelise võistluse Superchef. 8. ja 9. juunil lähevad Pärnus vastakuti kaks kokka oma meeskondadega. Nende ülesandeks on valmistada rohumaa lihaveisest erinevaid roogasid. Täpsemalt tuleb võistkondadel, mida juhivad Tartu restoranide Meat Market ja Truffe peakokk Joel Ostrat ja Pärnu restorani Strand peakokk Lauri Erm kahel päeval pakkuda kolmest roast koosnevat menüüd. Menüü peab sisaldama eelrooga, pearooga ja magustoitu.

Eesti Kulinaaria Instituudi esindaja Dimitri Demjanovi sõnul nõuab reaalne majandus uusi rõhuasetusi ka köögis ja nii on Superchefi formaadi mõte „tee valmis ja müü maha“. Tiitli saab kokk, kes lisaks toiduvalmistamise oskustele on hea
müügi- ja majandusmees, kes oskab kalkuleerida parima müügihinna ja panema ostjaid enda poolt hääletama otseses mõttes nende suu läbi. “Võidab see, kes rohkem müüb,” tõdes Demjanov.

Liivimaa Lihaveise juhatuse liige Katrin Noorkõiv ütles, et Veiseliha populaarsus Eestis on tõusuteel, selle  läbimüük kasvab iga-aastaselt 50%. “Võib öelda, et veiseliha on eestlasele uudne, senine tähelepanu on olnud teenimatult keskendunud sealihale. Teadlikke tarbijaid oleme aastatega edukalt pööranud „veiselihausku“, osatakse hinnata küllastunud rasvadeta ja mineraale sisaldava rohumaa veiseliha tervislikkust ja päritolu Eesti karjamaadelt,” märkis Noorkõiv.

Žürii kuulutab Superchef 2012 võitja välja laupäeva, 9. juuni õhtupoolikul. Võistlust hindab žürii järgnevate kriteeriumite alustel: toidu maitse, serveerimisoskus ja suhtlemisoskus, töökorraldus ja hügieen, läbimüüdud kogused Hea Toidu Festivalil kahe päeva jooksul.