Kolmapäeval alustab Tallinna lõõtsaklubi

Kooskäimist alustab seltskond inimesi, kel huvi eesti lõõtspilli vastu, kes juba natuke või rohkem mängivad või hoopis lõõtsaga esimest
tutvust soovivad teha.

Eeskuju võetakse lõõtspillikursustelt Põlvast, Viljandist, Põltsamaalt, ning soovime täita suure lünga, lükates samalaadse kursuse käima ka pealinnas. Põhja-Eestis on tegelikult väga palju lõõtsamängijaid, eriti noori või alustavaid pillimehi. Suurlinna käras ei paista vaikselt kosuv lõõtsatraditsioon aga nii välja, kui Lõuna-Eesti
kogukonnas.

Tallinna lõõtsaklubi võiks kujuneda kohaks, kus luua uusi tutvusi, oma jõud ühendada, õppida uusi lugusid, nii külalisõpetajatelt kui üksteiselt, ja seda kõike mõnusas pool-kinnises klubilises seltskonnas. Õpitoale ja harjutamisele järgneb alati vabamas vormis jämm.

Esimesel korral on õpetama kutsutud Enrik Visla, Võrumaa juurtega Läänemaa lõõtsamees ja seda juba kolmandat põlve. Enrik on ka Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi rahvamuusika mentor. Teda abistab õpetamisel Juhan Uppin, kes tutvustab kokkutulnutele üritust ka lähemalt.

Huvilised on oodatud kolmapäeval 30. mail kell 19 Kadriorgu, korporatsioon Fraternitas Liviensis Tallinna konvendikorterir uumidesse, aadressil A. Weizenbergi 10-6.

Juhan Uppin

Share via
Copy link
Powered by Social Snap