Reedel algab Põlvamaal Moostes XIII Eesti rahvamuusikatöötluste festival

Moisekatsi Elohelü 2010. Foto: folkfest.polvamaa.ee

Moisekatsi Elohelü 2012 tõmbab vaatajaid ainulaadse Mooste mõisakompleksi, vähemusrahvaste pärimusmuusika ja öö läbi kestva meluga. XIII Moisekatsi Elohelü  27.-28. aprill 2012  Põlvamaal, Mooste mõisas.

Festivali peakorraldaja Ülle Podekrati sõnul on selleaastase festivali avakontsertide eesmärgiks tutvustada Eestis elavate vähemusrahvuste kultuuri ja muusikat. Reedel, 27. aprillil kell 18 ja 21.30 algavatel kontsertidel ja laupäevasel vabalaval saab kuulda näiteks poola, vene, seto, kabardiinia ja armeenia rahvamuusikat.

Päev enne festivali algust, neljapäeval, avatakse esimest korda toimuv noorte rahvamuusikalaager, kus huvilised saavad professionaalsete juhendajate käe all pillimängu õppida. Ühtlasi avavad laagrilised reedese festivali avakontserdi ja viivad laupäeval läbi eesti rahvamuusika ja –pillide töötuba.

Festivali tippsündmus on laupäeval, 28. aprillil kell 18 algav võistluskontsert, kus  pannakse proovile 14 võistleja muusikalised võimed ja improviseerimisoskus  rahvamuusika tõlgendamisel. Festivali seekordne kohustuslik lugu, millest iga võistleja peab tegema oma seade, on Rõuge kihelkonnast pärit laulumäng „Kaks neidu metsa kõndma läks“. Kes viib seekord koju festivali 1000 euro suuruse peapreemia, selgub pärast žürii otsust ööl vastu pühapäeva.

Õhtused laulud loojuvale päikesele, öine esivanemate mälestamine, katkematu festivalimelu vabalaval, põnevad õpitoad, kaunis muusika ning kõike seda ümbritsev ainulaadne Mooste mõisakompleks oma uhkete hoonete ja loodusega toovad kevadise värskuse iga festivalikülastajani.

Festivali päevapilet on 10 eurot ja seda saab osta kohapealt.

Festivali korraldab MTÜ Folgisellide selts ja Mooste mõis.
Uuri lähemalt: http://folkfest.polvamaa.ee/