Elva matkakeskuses antakse avapauk matkahooajale

Elva matkakeskuses (Pargi 2, Elva) ja selle ümbruses toimub 28. aprillil suur matkahooaja avaüritus, mille eesmärgiks on tutvustada matkamisvõimalusi ja turismiettevõtteid Elva puhkepiirkonnas.

Selline tegevusterohke ettevõtmine toimub juba teist korda. Eelmisel aastal osutus üritus väga menukaks.

Oma tooteid ja teenuseid tutvustavad ja pakuvad piirkonna turismiettevõtted, käsitööharrastajad, aiapidajad jt. Antakse praktilisi nõuandeid matkamiseks, matkavarustuse soetamiseks ja metsas ellujäämiseks. Keha ja vaimu saab kosutada erinevatest matkadest osa võttes. Valida on võimalik mitmesuguste marsruutide vahel.

Kohal on kogenud matkajuht Tõnu Jürgenson, kes jagab nõuandeid ja vastab matkamisega seotud küsimustele.

Osalejate vahel läheb loosi auhind, mis koosneb aktiivse puhkuse võimalusest Tartumaa tervisespordikeskuses ja ööbimisest kaunis Verevi motellis.

Kohale on võimalik tulla Edelaraudtee rongiga, mis väljub Tartust Elvasse kell 10.01 ja Elvast Tartusse kell 17.42. Hommikul ostetud rongipileti saab ürituse käigus ümber vahetada tasuta tagasisõidupileti vastu. Üritus on tasuta.

Info ja matkadele registreerimine: matkakeskus.elva.ee või www.vvvs.ee

Päevaprogramm:

10:45 – 11:00 Linnapea tervitus, päevakava tutvustamine

11:00 – 17:00 Laat (käsitööharrastajad, aiapidajad, turismiettevõtted)

12:00 – 15:00 Matkad – Vitipalu loodusmatk mõhnastikel, fotojaht Elva linnas, “Sõidan tasa üle silla”, matk Päidlapalus, kevadmatk Vapramäel, “Terviskosutav matk”, “Vägi väiksest puulusikast”, “Peedu – tänapäevast muinasaega”.

15:00 – 16:00 Kohtumine Tõnu Jürgensoniga

16:00 – 17:00 Praktilisi teadmisi metsas ellujäämisest jagab Kalmer Raiv

17:00 – 17:15 Auhinnaloosimine.