Õdede liit kutsub Võru terve südame ja naha infopäevale

Tiiu Kõrran

Reedel, 27. aprillil kella 13-16 korraldab Eesti õdede liit Võrus Võro instituudi saalis (Tartu 48) terviseinfopäeva “Tervest südamest terve nahani”.

Osalemine on tasuta, soovijatel mõõdetakse viit tervisenäitajat ning antakse personaalset tervisenõu.

“Suuremates linnades on terviseinfo kättesaadavus ja juurdepääs nõustamisele oluliselt parem kui mujal Eestis,” ütles Eesti õdede liidu juhatuse liige ning infopäevade peakorraldaja Tiiu Kõrran. “Seega otsustasime võrulastele lähemale tulla ning kohapeal õendusabi praktilisi võimalusi näidata. Hoolitsus patsiendi eest ja nõustamine on õendusabi üks olulisem osa.”

Infopäeval räägib südametervisest ja selle hoidmisest südame- ja veresoonkonnahaigusi põdevaid patsiente nõustav õde Veevi Hõrak. Nahahaigustega patsiente nõustav õde Tiiu Kõrran räägib nahast kui organismi kaitseorganist ja sellest, mida tasub teada ja meeles pidada naha eest hoolitsemisel. Võrumaal pakutavaid õendusabi võimalusi tutvustavad piirkonnas töötavad iseseisvaid õendusabiteenuseid osutavad pereõed, koduõed ja kooliõde.

Infopäeva teises pooles saavad osalejad lasta mõõta oma veresuhkru- ja kolesteroolitaset, vererõhku, pulsisagedust ning lasta määrata keha rasvasisaldust. Võimalus on saada individuaalset tagasisidet ja tervisenõu Võrumaa asjatundlikelt õdedelt. Kohapeal on saadaval terviseinfomaterjalid.

Eesti õdede liit on arvukaim ja kõigi maakondade õdesid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub üle 4000 liikme ehk rohkem kui pool Eesti õeskonnast. Eesti õdede liitu kuuluvad nii üldõed kui ka kõikide õenduserialade õed: terviseõdedest pereõed ja kooliõed, kliinilise eriala õed, nagu näiteks lasteõed ja koduõed, intensiiviõed, hambaraviõed, vaimse tervise õed, õde-õpetajad ning ämmaemandad.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap