Kohtumine Imbi Pajuga rahvusraamatukogus

Kolmapäeval, 4. aprillil kell 17.00 toimub Tallinna Keskraamatukogu suures saalis  kohtumine kirjaniku, ajakirjaniku ja filmirežissööri Imbi Pajuga.

Kohtumisel saab vaadata katkendeid rahvusvaheliselt palju tunnustust leidnud  filmidest „Tõrjutud mälestused“ (2006) ja „Soome lahe õed“ (2009). “Tõrjutud mälestuste” teemaks on holokausti Eesti vaste: inimelu kulgemise hävitamine, peatamine, segamine, üksikisikute alandamine ja muserdamine, lastele pärandatud pained. Film „Soome lahe õed“ on lugu 1940. aastal Eestis sõpruskülaskäigul käinud Soome lotadest, kes siin Eesti okupeerimisele jalgu jäid. Filmikatkendeid kommenteerib Imbi Paju. Juttu tuleb ka autori kirjanduslikust tegevusest.

Tähistamaks saja aasta möödumist esimese eesti filmi valmimisest, korraldab Tallinna Keskraamatukogu kahe aasta jooksul erinevaid üritusi eesti filmi ajaloo ja tänapäeva tutvustamiseks.

Sissepääs tasuta!