Reedel esilinastub Rakvere Teatris “Neetud”

Reedel, 23. märtsil kell 19 jõuab Rakvere Teatris esmakordselt Eestis lavale poleemikat tekitanud näidend „Neetud“.

Provokatiivse ent inimliku lavaloo keskmes on keskealine ajakirjanik ja noor naine, kes peituvad raevuka välisilma eest hotellituppa. Õhtu, mis algab kui vilets armastuslugu, muutub painajalikuks unenäoks, kui siseneb sõdur, tuues endaga kaasa kildudeks rebitud maailma.

1995. aastal Londonis esietendunud Sarah Kane’i debüütnäidend “Blasted” (“Neetud”) sai Briti kriitikutelt hävitava hinnangu kui tülgastav roppuste pillerkaar, millele heideti ette üleliigset vägivaldsust ja arusaamatut maitselagedust. Tänapäeval aga peetakse tükki üheks kõige olulisemaks näitemänguks, mis inglisekeelses maailmas viimase kahekümne aasta jooksul on ilmunud. Jultunult ja agressiivselt kaevab Kane laguneva inimhinge sügavaimates soppides, tirides vaatajate ette üksinduse unenäolise luupaine.

Rakvere Teater hoiatab, et etenduses esinev vaimne ja füüsiline julmus ei pruugi sobida vaatamiseks nõrganärvilistele ega alla 18-aastastele.

Sarah Kane „Neetud“ tõlkija on Mario Pulver, lavastaja Heigo Teder, kunstnik Gabriela Liivamägi ja muusikaline kujundaja Arian Levin. Osades Mait Joorits, Natali Lohk ja Toomas Suuman.

www.rakvereteater.ee