Otepääl tulekul kolmas talvine saunamaraton

Kuumad hetked Otepää saunamaratonilt 2011. Foto: Monika Otrokova
Talvepealinnas Otepääl toimub 12.veebruaril juba kolmandat korda Euroopa Saunamaraton “Kuum saun kuumas Talvepealinnas Otepääl”.

Otepää kultuurijuhi Sirje Ginteri andmeil osales eelmise aasta Saunamaratonil 65 võistkonda 208 saunalisega. Saunamaratoonareid võttis vastu 18 Otepää sauna. Saunaliselt tunnistasid üksmeelselt parimaks saunaks Sokka suitsusauna.

“Loodetavasti pole võistlemine ainus eesmärk,” ütles Sirje Ginter. “Otepääl on nii lahedad saunad, tulge ja avastage, saunaomanikud kütavad nad soojaks just sellel päeval just teie jaoks!”

Saunamaratoni start antakse Pühajärve Spa&Puhkekeskusest (Aedlinn, Pühajärve küla) kell 12.00-13.00, finiš avatud samas kohas kuni 18.00. Võistkond on 4-liikmeline. Kes soovib, võib võistelda ka üksinda. Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja võistlusjuhendi. Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt 3 minutit. Sauna sisenedes annab iga võistkond saunaomanikule saunakaardi, millele saunast lahkudest annab saunaomanik tõenduse saunas viibimise kohta.

Lisaboonust (aja vähendamine) annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine. Lühima ajaga enim arvu saunu läbinud võistkond või üksikvõistleja on võitja. Finišisse jõudes tagastatakse saunakaart, et välja selgitada võitjad.

Autasustamine ja ühine koosviibimine koos saunaomanikega toimub 12.02.2012 kell 18.30 Pühajärve Pubis. Korraldavad Otepää Kultuurikeskus, Pühajärve Spa&Puhkekeskus ja Otepää saunaomanikud. Toetab Otepää Vallavalitsus. Saunamaraton toimub üle-eestilise kultuurikoostöö ja võrgustiku „Euroopa kultuurilinnad Eestis“ raames.

Võistkonna registreerimine toimub kohapeal, saab ka eelnevalt registreerida. Võistkondade eelregistreerimine kuni 9.veebruarini e-posti aadressil: saun@otepaa.ee

Täiendav info: Sirje Ginter, tel 509 7795