Suusapublik ja maailma tipud vallutavad talvepealinna

Publikumöll Otepääl. Foto: owc.ee

Täna ja homme peetakse Tehvandi Spordikeskuses Otepää Maailmakarika etapp, mis toob Eestisse parimad suusatajad. Starti asuvad nii MK-sarja viis parimat naiste ja meeste arvestuses kui ka hulgaliselt teisi nimekaid ja tugevaid sportlasi kokku 22 riigist.

Võistluskomitee esimehe Vahur Leemetsa sõnul on tänavune sündmus väga esindusliku koosseisuga. „Eestisse tulevad pea kõik maailma tugevamad suusatajad nii naiste kui meeste arvestuses. Suure huvi põhjuseks võib välja tuua nii tiitlivõistlusteta aasta, kus keskendutakse peamiselt MK-sarjale kui ka Otepää etapi populaarsuse sportlaste endi hulgas,“ räägib Leemets. Tema sõnul on tänavune mõõduvõtt kõigile talispordisõpradele suurepäraseks võimaluseks näha rahvusvahelist suusaeliiti meie enda koduõues.

Tänavu leidsid oma koha MK-etapi programmis ka rahvasportlased ning pühapäeval toimub esmakordselt EMT Harrastajate Meistriklass, kus Tehvandi Spordikeskuse radadel mõõdavad suuskadel kilomeetreid tuntud inimesed erinevatelt elualadelt.

“Rahvusvahelist teleülekannet sellest küll ei tule, kuid kõigile pealtvaatajatele on EMT Harrastajate Meistriklass kahtlemata põnev vaheldus. Suusarajal saavad kokku nii sõudjad, poliitikud, näitlejad kui ka teiste valdkondade esindajad,” kirjeldab Otepää MK korralduskomitee esimees Jaak Mae. Mõõduvõtt toimub eraldistardist ning sarnaselt tippspordivõistlustele selgitatakse siingi välja esikolmik ning toimub autasustamine.

Tänase seisuga on stardijoonele asumas ligi 25 tuntud harrastajat. Suusarajal panevad ennast proovile näiteks endine kahevõistleja Allar Levandi, näitleja Jan Uuspõld, riigikogu liige ja endine Otepää vallavanem Meelis Mälberg, jalgpallur Marek Lemsalu, Eesti Suusaliidu president Sandor Liive ja paljud teised.

EMT Harrastajate Meistriklass toimub pühapäeval, 22. jaanuaril kell 13.30 vahetult peale meeste 15 km võistluse lilleautasustamist. Harrastajate sõidu järgselt lähevad rajale taas tippsportlased ja algab naiste 10 km sõit.

Kes täpselt rahvasportlaste sõidul osalevad, saab teada Otepää MK ametlikust Facebookist http://www.facebook.com/owcup. Samas saab ka parimaid ennustada.

Sündmuse ametlik koduleht: www.owc.ee

Allikas: Uko Urb, FIS Cross Country World Cup, Otepää; pressiteenistuse juhataja