Laupäeval kulmineerub “Tule ja Jää Pidu 2012”

Laupäeval, 21. jaanuaril kell 17 süüdatakse Tallinnas Shnelli tiigi ääres Toompargis taas tuleskulptuurid. Tuleskulptuuride I Maalimameistrivõistlused 2011. aastal tekitasid suurema huvi tuleskulptuuride vastu ka Eesti enda kunstnikeringkondades. See annab võimaluse korraldada maailmameistrivõistluste jätkuks I Eesti Tuleskulptuuride Mesitrivõistlused.

23.jaanuaril 18.00 avatakse Kadriorus Luigetiigi ääres Hiina Uusaasta Pidustuste raames suur Vesidraakoni jääkuju. Draakoni juures ootab kõiki soovide karikas.

Shnellis lähevad võistlustulle 7 meeskonda ja tööd:
Elo Liiv ja Kristiina Saks „Sisemine hääl“
Grete Veskiväli ja Joel Villem „Tulesfäär“
Põvvat Kama ja Bruno Lillemets „Tiivuline“
Lauri Tamm ja Eva-Leena Mikson „Draakon“
Jana Paju ja Kaspar Rannaääre „Kikerherned“
Gert Eberhart ja Karl Kristjan Videvik „Päikeseratas“
Sander Viilmaa ja Hellen Kruus „Kolm siili“

Töid hindab 4 liikmeline zhürii koseisus Tiiu Kirsipuu, Peeter Laurits, Tuuli Reinsoo, Gunnar Carl Nilsson (Rootsi)

Seekordsed meistrivõistlused pakuvad publikule jätkuvalt kõrgetasemelist ja vaatemängulist meelelahutust. Eesti I Meistrivõistlustele pääsemiseks toimus kavandite konkurss, kuhu saadetud töödest valis žürii välja 7 edasipääsejat. Ehitamiseks on skulptoritel aega kaks päeva ja skulptuuride põletamine ning hindamine algab kl 17. Sel ajal, kui žürii oma otsust kaalub, lõbustab pealtvaatajaid tuletaltsutajate etteaste. Publikul palutakse võtta kaasa oma fotoaparaadid, teha palju pilte ja neid kõigiga jagada, sest igaüks näeb tuleskulptuurides eri aspekte ja ühe mällu sööbiv mulje pole sarnane teisega. Pilte võib postitada Valgusfestivali lehele Facebookis.

23. jaanuaril 18.00 avatakse Kadriorus Luigetiigi ääres Hiina Uusaasta Pidustuste raames Vesidraakoni jääkuju, mille autoriks on Tiiu Kirsipuu. Avamise raames toimub tuletsirkuse etteaste. Draakoni juures ootab kõigi soove soovide karikas: võta kaasa paberilipik ja pliiats, kirjuta soov paberile, põleta paber ja puista tuhk karikasse. Õhtu jätkub Tallinna Kultuuriväärtuste ameti poolt korraldatava Oriendi Uusaasta peoga Pillapalu platsil.

Tuleskulptuuride I Maailmameistrivõistlused pälvisid tähelepanu ka Mariboris, mis on üks kultuuripealinnu 2012 aastal. Valgusfestivalil paluti korraldada väikesemahuline tuleskulptuuride üritus nende kultuuripealinna avamise raames ja seda sõitsid tegema eelmise aasta maailmameistrivõistlustel 3. koha pälvinud Reino Altrov ja Lauri Tamm koos Henry Timuski ja Kalev Järvikuga. Meie tuleskulptuurid süüdati Mariboris 13. jaanuaril.

Kuna Shnelli tiigi jää on see aasta liialt õrn ehitatakse skulptuurid tiigi kaldale. Parimad vaatekohad on tiigi Toompea poolsel kaldanõlval. Samuti on võimalik skulptuure ja üritust jälgida Toomapargi Balti Jaama poolsest küljest. Korraldajad paluvad pealtvaatajatel ohutuse huvides tungivalt tuvatöötajate nõudeid järgida ja mitte tiigijääle minna!

Lisainfo: Indrek Leht, tel 51 55 365, e-post indrek.leht@mail.ee

Allikas: MTÜ Valgusfestival