Tartus tuleb täna puuteotriatlon

Halupuumeistritel on võimalus täna taas üksteisest mõõtu võtta.  Tartus toimuvad juba kolmandat korda Eesti meistrivõistlused
puuteotriatlonis. Neljaliikmelised võistkonnad asuvad võistlustulle keskpäeval Raekoja platsil. Võidab see, kes etteantud aja jooksul jõuab saagida, lõhkuda ja laduda kõige rohkem halupuid. Puuteotriatloni eesmärgiks on elavdada käsitsi halupuude tegemise traditsiooni, mis on üheaegselt nii tervislik, kasulik kui ka keskkonnasõbralik tegevus.

Emajõe Lodjaseltsi korraldatud võistlusele võivad osalema tulla kõik huvilised. Võistkonnas on neli liiget, nende seas vähemalt üks naine. Korraga võistleb kaks võistkonda. Võistkondade paarid loositakse. Kes sama ajaga rohkem puid teeb, pääseb järgmisesse vooru. Saed-kirved on korraldajate poolt. Lubatud on ka oma varustuse kasutamine.

Kell 11.30 algab võistluspaigas võistkondade registreerimine ja instrueerimine, võistlus läheb lahti keskpäeval ja autasustamine toimub kell 15.

Varasematel aastatel on võidukarika koju viinud setode esindus ja Viljandi Kultuuriakadeemia rahvusliku puitehitise eriala tudengid.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap