Lõuna-Eesti kutsekoolide tugiõpilased said oma märgi

 Võrumaa Kutsehariduskeskuses, Vana-Antsla Kutsekeskkoolis, Valgamaa Kutseõppekeskuses, Viljandi Ühendatud Kutsekeskkoolis, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis ja Räpina Aianduskoolis tegutsevad tugiõpilaste rühmad, kelle eesmärgiks on märgata abivajajad ja neile oma oskuste ning võimaluste piires toeks olla. Lisaks igas koolis toimuvatele tugiõpilaste koolitustele ja kohapealsetele tegevustele saadakse vahepeal ka ühiselt kokku, et omavahel nõu pidada, kogemusi vahetada ja uusi teadmisi ning ideid hankida.

 Sel nädalal  toimunud ühisseminaril selgitati muuhulgas välja ka kutsekoolide tugiõpilaste märgi konkursi võitja. Eelnenud olid koolidesisesed voorud. Parimaks hääletasid noored Võrumaa KHK turismi ja toitlustuskorralduse eriala II kursuse tudengi, tugiõpilase Kairi Didenko töö. Autori selgitus võidutöö juurde:

Märki ümbritseva ovaali äär on pehmetes rohekates toonides. See on kevadise tärkava looduse värv, sama värske ja uudne, nagu on meie tugiõpilaste programm. Kätel on meie elus väga suur tähtsus. Käed hoiavad ja aitavad, kätes on energia, mis võib leevendada nii pingeid kui valu. Käed sümboliseerivad tugiõpilaste toetavat ja hoolivat tegevust, mis aitab abivajajatel justkui õide puhkeda. Taevavärvi lilled sümboliseerivad taasärkamist, eneses energia leidmist, et oma muredele vastu seista.

 Tugiõpilased tegutsevad Lõuna-Eestis Räpina Aianduskooli eestvedamisel ESF poolt toetatud projekti „Tugiõpilaste süsteemi käivitamine kutseõppes“ raames.

 Ulvi Mustmaa