Viljandimaa premeerib noorsootöötajaid

Viljandimaa noorsootöö preemia kandidaate saab esitada kuni 21. oktoobrini. Tunnustust väärivaid noorsootöö preemia kandidaate võib esitada viies kategoorias: pikaajaline panus noorsootöösse, aasta koostöö, aasta tegu, aasta noorsootöötaja ja aasta noor.

Noorsootöö valdkonna tegijate tunnustamise eesmärk on esile tõsta noorsootöösse panustanud ning valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil.

Kandidaate võivad esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud. Korra kohaselt võib isik esitada ka iseennast, kuid sellisel juhul tuleb tal taotlusvormile lisada soovituskiri kolmandalt isikult.

Kandidaatide esitamiseks tuleb täita kandidaadi esitamise vorm, mis on saadaval kodulehel http://www.viljandimaa.ee/?mod=news&id=2123 ning saata see postiga Viljandi Maavalitsusele (Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi; märksõna “Noorsootöötajate riiklik tunnustamine” või elektrooniliselt e-posti aadressil riina.tootsi@viljandimaa.ee hiljemalt 21. oktoobriks 2011.

Maavalitsuse moodustatud komisjon hindab esitatud taotlusi ja valib tähtajaks saabunud taotluste hulgast välja kandidaadid nii maakondlikuks kui riiklikuks tunnustamiseks. Komisjon valib igas kategoorias välja ühe kandidaadi maakondlikuks tunnustamiseks ning esimese kolme kategooria puhul (pikaajaline panus noorsootöösse, aasta koostöö, aasta tegu) teeb ettepaneku riiklikuks tunnustamiseks Eesti Noorsootöö Keskusele.

Kõnealuse korra kohaselt avalikustatakse riiklikult tunnustatud isikute nimekiri detsembrikuus toimuval iga-aastasel vabariiklikul noorsootöö valdkonna tunnustusüritusel. Maakondlikult tunnustatud isikute avalikustatakse detsembrikuus toimuval maakondlikul noorsootöö valdkonna tunnustusüritusel.

Allikas: Tiina Pihlak, http://mv.viljandimaa.ee