Tallinnas avatakse Soodevahe küla tutvustav projekt

Pühapäeval, 19. juunil algusega kl 17.00 avatakse Euroopa kultuuripealinna linnainstallatsioonide festivali LIFT11 raames Timo Tootsi projekt „Soodevahe linnak“. Linnainstallatsioonide festivalil projekt teadvustab Soodevahe küla kui üht Tallinn omapärasemat linnaosa – isetekkelist ja illegaalset suvila- ning aiamaapiirkonda Tallinna lennujaama külje all.

Suvel 2011 kantakse piirkond nö kaardile nii teiste linnaosade elanike kui ka Soodevahe „kohalike“ jaoks, lähenedes sellele kui päris linnaosale, millel on oma infrastruktuur ja toimimisloogika. Festivali raames luuakse Soodevahesse uusi avalikke institutsioone, mis kutsuvad linnarahvast avastama seda Tallinna vähetuntumat piirkonda ning püüavad esile tuua ka kohalike kogukonnatunnet.

Soodevahe on miljööväärtuslik piirkond, kus levinud ehitusstiiliks on pilpaarhitektuur. Ka suve jooksul sündivates projektides on kavas kohalikest tavadest kinni pidada. Rajatakse Soodevahe muuseum SoMu, millest saab Soodevahe linnaku süda. Soodevahe ajalugu ja olustikku tutvustavale ekspositsioonile lisaks saab muuseumist nii infopunkt kui ka kohtumispaik.

Siiani kitsamale ringile mõeldud „Linnujaam“ avab uksed ka teisele lennukivaatlushuvilisetele. Suurenenud turistide hulga tarbeks rajatakse kahekohaline omavastutushotell „Baldahhiin“. Kohalikele aednikele toimub läbi suve kestev ning sügisel kulmineeruv „Soodevahe põnevaima aia konkurss 2011“. Lisaks toimub terve suve jooksul linnakus jooksvalt sündmusi ja üritusi, mis püüavad kohalikke põlluharijaid nende toimetustes mitte segada, küll aga pakkuda oma tegevusega nii neile kui teistele Tallinna elanikele uusi vaatenurki Soodevahe piirkonnale. Vaata jooksvalt infot siit.

Soodevahe linnaku hooaja avalöök kutsub heitma pilku Timo Tootsi algatusel toimuvatesse muutustesse selles piirkonnas ning tutvustab suvel plaanis olevaid pehmeid sekkumisi linnaku igapäevasesse elutegevusse. Võimalus lüüa käed külge SoMu ja „Baldahhiini“ korrastustöödel, sooritada väikseid matku naabruskonnas või niisama veeta meeldivalt aega selles Tallinna vähetuntud linnaosas.

Uksed lahti terve päeva, DJd mängivad ja baar töötab kella 17.00-23.00. Ühine bussisõit Viru keskusest liiniga nr 15 kell 16.18. Kogunemine 16.08. Tagasisõit tellitud bussiga, saabume linna keskööl.

Linnainstallatsioonide festival LIFT11 mitmekesistab Tallinna avalikku ruumi 5. juunist kuni 12. septembrini. LIFT11se eesmärgiks murda eelarvamusi kaasaegse avaliku ruumi kunsti suhtes ja aidata ajutiste objektide/sekkumiste abil näha linnaruumi võimaluste paljusust. 2011. Festival on üks Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 ettevõtmistest ja seda korraldab MTÜ KAOS. Installatsioonidega saab lähemalt tutvuda aadressil www.lift11.ee

Lisainfo: Maarin Mürk, LIFT11 üks korraldajatest, tel 55520882, maarin@lift11.ee, www.lift11.ee