Hilaro annab pühapäeval viimase juubelikontserdi

Pühapäeval 29. mail toimub kell 16 Võru kultuurimajas Kannel segakoori Hilaro 20. tegevusaastat tähistava kontserdisarja viimane kontsert “Hilaro juubeldab”.

Kontserdi kavas on Eesti koorimuusika ning kaasa teeb Hilaro lauljate laste koor. Esiettekandele tuleb Hilaro tellitud Aare Kruusimäe kooriteos „Paar palvid“ Kauksi Ülle tekstidele. Dirigeerib Silja Otsar.

Segakooril Hilaro on võrukeste kultuuri- ja muusikaelus oma koht tänaseks juba 20. aastat. 1991. aastal asutatud koor on jätkuvalt täis rõõmsat energiat ja seda jagatakse alati hea meelega ka teistele muusikasõpradele. Kontserdisarja esimesed kontserdid olid „Hilaro rokib“ koos rockansambliga ja „Baroki pärlid“ koos Võru Kammerorkestriga.

Segakoor Hilaro on 29. aprillil 1991 Võrus asutatud 40-liikmeline kollektiiv, mis on pälvinud tähelepanu aktiivse kontserttegevusega erinevates stiilides. Peale klassikalise koorilaulu on kavas olnud L. Falli operett „Lõbus talupoeg“, Gounod’ „Päikesemissa“, kaasaegse tantsu etendus „Hing?“, Olav Ehala laulud, Haydni oratoorium „Aastaajad“; koor on esitanud ka rock-muusikat.

Hilaro dirigent on asutamisest peale Silja Otsar. Lauljate liikmeskond on aastate jooksul vähe vahetunud, lisaks kooslaulmisele on koori liitnud ka ühised ettevõtmised: matkad, reisid, stiiliõhtud ja laululaagrid. Hilarolased leiavad, et rõõmu igapäevategemistesse aitab tuua muusika ning soovivad seda rõõmu ka teistega jagada.

Allikas: Silja Otsar, Hilaro dirigent, www.hilaro.ee