Otepääl avatakse pühapäeval turismihooaeg

Pühapäeval, 15. mail algusega kell 12.00 avatakse Otepää Külastuskeskuse juures õhupallide lendulaskmisega suvine turismihooaeg.

Keskpäeval on Otepää Külastusekeskuse juures kohal kõik Otepää selle suve suurürituste korraldajad – Pühajärve Jaanituli 2011, Rally Estonia 2011 ning TriStar Estonia Triatloni festival, kellel on varuks nii mõnigi põnev üllatus. Otepää oma ettevõtjad – GMP Clubhotel ja Pühajärve restoran, teevad omapoolse suveüllatuse. Otepää Seikluspark avab ainult sel pühapäeval Tehvandi vaatetorni tasuta!

Talispordimuusem on avatud Muuseumiöö raames juba 14. mai öösel kell 18.00-23.00, samal ajal on avatud ka Tehvandi Staadionikohvik. Ka 15. mail ootab Talispordimuusem külastajaid tasuta.

“Suvise turismihooaja avamise idee sai alguse sellest, et suvel toimub Otepääl mitu rahvusvahelist spordiüritust, lisaks erinevaid kultuurisündmusi. Samuti pakuvad turismiettevõtjad oma uusi tooteid ja suveüritusi. Suvehooaja alustamise eesmärk ongi anda ülevaade tulevastest sündmustest ning pakkuda ettevõtjatele võimalust tutvustada oma suveplaane ja -tegevusi, leida koostööpartnereid,” rääkis SA Otepää Turism juhataja Ene Reedi.

Külastuskeskuse juures saab uurida nii kümblustünni, mida toodab kohalik firma Lemmik Mees OÜ kui tutvuda sepp Mart Salumaa viikingite eeskujul tehtud grilliga. Lastele toimub tänavajoonistuse võistlus ning esinevad Otepää noored tantsijad tantsugrupist FeelingGood.

Suvehooaja avaürituse korraldab SA Otepää Turism, mis loodi Otepää Vallavalitsuse poolt käesoleva aasta alguses. Otepää Turismi ülesandeks on edendada ning arendada Otepää turismipiirkonda, olla abiks ettevõtjatele ning Otepääd külastavatele inimestele. Eelmisel aastal teenindas Otepää Turismiinfokeskus ligi 23 000 klienti, kohal käis 15 000 külalist ning vastati ligi 8000-le päringule.

Ajakava

12.00 Avamine
Avakõne – Aivar Nigol, Otepää Vallavolikogu esimees
Tervitussõnad – Ene Reedi, SA Otepää Turism juhataja
12.30 Laste tänavajoonistuse võistlus
Korraldab Otepää Avatud Noortekeskus
12.30 Suveürituste tutvustus
13.00 esineb Otepää tantsugrupp FeelingGood
13.30 Laste tänavajoonistuse võistluse autasustamine
14.45 Lõpetamine

Täiendav info: Ene Reedi, tel 5037044

One thought on “Otepääl avatakse pühapäeval turismihooaeg”

  1. Kui palju tegelikult huvitab Otepää valda turist? Ja kui palju kohalik elanik? Juba päris kaua aega tagasi pakkusin välja liinibussi, millekt saaks Paluperas teha sidumist rongidega. Valgamaa tegeleb vaid uuringutega ja Otepää poolt mõningane huvi on, kuid…asi ei liigu! Igatepidi õigem oleks buss käiku panna koheselt, enne suve, ja kasvõi katseliselt mõneks kuuks!? Varemgi on selline tegevus end õigustanud. Samas tundub, et pigem tehakse uuringuid, millede tulemus ei anna reaalset pilti ega näita vajadust.
    Rohkem koostööd!

Kommenteerimine on suletud.