Hea algab väikestest asjadest, see algab õlatundest….

Uhtna kooli lapsed kooli ees

Mul on rääkida üks lugu. Uhtna Põhikoolis õpib tubli noormees David, kellega juhuts kolm aastat tagasi väga raske liikusõnnetus. Nimelt tuli see noormees oma vendadega pimedal detsembriõhtul kelgutamast ja neile sõitis otsa purupurjus lubadeta autojuht. Õnnetuse tagajärel hukkus üks noorematest vendadest, kes õppis  alles esimeses klassis. Teine kaksikvenddest  pääses küll kehaliste vigastusteta, aga psüühilised – emotsionaalsed haavad on väga suured.

Davidil diagnoositi raske ajutrauma, vasaku reieluu murd ja parema kehapoole halvatus… Ta lebas väga raskes seisundis neli nädalat koomas.

Tänaseks on poiss uuesti õppinud kõndima , sööma, kasutama oma vasakut kätt (parem käsi on avariist põhjustatuna abitu), õppinud õppima, naeratama…..Tema taastumine on olnud väga suur IME.  Just niimoodi ütles Haapsalu Rehabilitatsioonikeskuses Davidi raviarst. Tema töötatud aastate jooksul pole ta sellist imet kogenud. David on  võitleja ja ellujääja.

Nüüd asja juurde. Nimelt elab David suures peres, kus peale tema on veel 13. a õde, 11. a vend  ja 5. a. väike õde ja loomulikult töökad ja hoolivad vanemad. Neil on kahetoaline  korter, kus elamistingimused suure pere jaoks on väga kitsad. Davidi jaoks pole oma tuba, et puhata päevaväsimusest, mida ajutraumaga laps kindlasti vajab, et taastada oma energiat järgmiseks päevaks. Samuti vajaks rohkem ruumi teised pereliikmed.

Nende korteri kõrval on müügis üks sama suur korter, mille ostusummaks oleks tarvis 3200 eurot.

 Kuna ema-isa niigi napist sissetulekust kulub osa ka ravimite jms. peale, ei ole perel olnud võimalik oluliselt midagi säästa. Samuti on pangad keeldunud neile laenu andmast.

Et pere elamistingimusi parandada ja panna alus korteriostuks vajalikule stardikapitalile, korraldabUhtna Põhikool koos Sõmeru Põhikooli ja Sõmeru Vallavalitsusega  20. mail kell 18.00 Heategevusliku kevadkontserdi, mille tulu läheb Davidi unistuse, saada oma tuba, tarbeks.

 Hea algab väikestest asjadest, see algab õlatundest….

Minu palve on,  kui  igaüks , kes seda kirja loeb, saaks annetada kasvõi 5 eurot, saab väikesest summast kokku suur summa.

 Raha saab annetada

SEB kontole 10502018080005, Sõmeru Vallavalitsus. Märgusõna  „Oma tuba“

 Lugupidamisega

Margit Lichtfeldt

Uhtna Põhikooli sotsiaalpedagoog

Share via
Copy link
Powered by Social Snap