Võrus algavad täna sõpruslinnade noorte spordimängud

5. ja 6. mail toimuvad Võru Spordikeskuses juba viiendad Rahvusvahelised Võru Sõpruslinnade Noorte Spordimängud, millest võtavad lisaks Võrule osa üheksa välisriigi noored.

Võistlustele saabuvad osalejad Aluksnest (Läti), Suwalkist (Poola), Iisalmist (Soome), Chambray-lés-Tours´st (Prantsusmaa), Bad Segebergist (Saksamaa), Kanivist (Ukraina), Joniškisest (Leedu) ja Petserist (Venemaa) ning tänavu on võistlustele oodata ka judoklubi
sõpru Valgevenest Ljahovitsi linnast. Sündmus, kus on esindatud nii paljude sõpruslinnade noored, on ainulaadne Eestis.

Noored sportlased vanuses 13–15 võtavad omavahel mõõtu kolmel spordialal: judo, korvpall ja kergejõustik. Võistlejaid on kokku umbes 240. Kui lugeda kokku treenerid, ametnikud, korraldajad ning vabatahtlikud abilised, on spordimängudega hõivatud inimeste arv ligikaudu 350.

Lisaks spordivõistlustele korraldatakse noortele ka rahvuslik õhtu, kus toimuvad mitmesugused mängud ning show-gruppide esinemised. Esmakordselt sel aastal on välisdelegatsioonide tantsutruppide esinemised toodud ka Kesklinna parki.

Spordimängude eesmärk on lisaks sportimisele tihendada sõpruslinnade noortevahelist suhtlust ja võimaldada Võru spordiklubidel luua koostöösidemeid sõpruslinnade vastavate organisatsioonidega.

Rahvusvahelised Võru Sõpruslinnade Noorte Spordimängud avatakse homme, 5. mail kell 09.00 piduliku avatseremooniaga Võru Spordikeskuse staadionil. Võistlused hakkavad toimuma spordikeskuses.

Tulge kõik aktiivselt noortele kaasa elama ja võistlusi nautima! Võistluste ajakava vaata siit.

Allikas: Võru Linnavalitsus