Laupäeval peetakse Tartus taas kevadlaata

Foto: NeljasLaupäeval, 7. mail pakuvad Tartus Raekoja platsil ja Küüni tänaval toimuval kevadlaadal oma kaupa üle kolmesaja müüja.

Tänavu juba 11. korda peetavale kevadlaadale on linnavalitsuse ettevõtluse osakond registreerinud juba üle 350 kaupleja, kes pakuvad linlastele omavalmistatud käsitööd ja kunstiesemeid, kevadisi istikuid, toidu- ja muud laadakraami.

Lisaks eestlastele tuleb Tartu laadale müüjad ka Lätist, Leedust ja Petserimaalt. „Laadalt leiab palju põnevat kunsti ja käsitööd, eksootilisemad on meie jaoks kindlasti Petseri keraamika ja lätlaste pakutav aiakeraamika,“ kommenteeris ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing.

Kuigi tänavu on jalakäijate tänavaks rekonstrueeritud Küüni tänaval laadalistel lahedamad tingimused kui mullu, kimbutab korraldajate sõnul selgi aastal ruumipuudus. „Kuna kauplejatele on Tartu kevad- ja sügislaatadel müügipinnad tasuta, siis tahetakse ikka avaramaid pindu. Meie huvi on siiski see, et oleks rohkelt pakkujaid ja mitmekesist kaupa,“ lisas Tensing.

Tartu laadakorraldajate tööga on tänavu tutvumas ka Peterburist saabunud asjahuvilised.

Laadalistele esinevad Tartu kivilinna laululapsed, Error stuudio tantsijad, ansambel Veskikivi, klounid Tuut ja Piip, ning tantsu- ja moekool.