Noored tantsijad kutsuvad Öötantsupeole

Tartu Kevadpäevade raames peetakse Tartus Vabaduse puiesteel 29. aprillil kell 22.00–24.00 Öötantsupidu. Tantse õpetavad Tartu Tantsuklubi aktiivsed noored, kelle juhendamisel ei jää ükski tants selgeks õppimata, kuna tantsud on lihtsad ja häid õpetajaid palju.

Rahvusvahelise tantsupäeva lõpetab Öötantsupidu, mis on seekord eesti lõõtspillide ja eesti rahvatantsude päralt. Öötantsupidu annab sellise energialaksu, et terve ülejäänud aasta kaerajaanitad loengust loengusse ja sessid mööduvad pingevabalt, nii et naer näolt lihtsalt ei kao.

Tantsijatele annab hoogu juurde ansambel Lahked Lõõtsad, kuhu kuulub neli eesti lõõtspillil musitseerida armastavat suurepärast muusikut. Mängimisele tuleb 19. sajandi teise poole ja 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusika, mille järgi on lausa lust jalga keerutada.

Lahked Lõõtsad koosseis:
Asso Int – eesti lõõtspill, laul
Kristi Kool – eesti lõõtspill, laul
Margus Põldsepp – eesti lõõtspill, laul
Martin Müller – eesti lõõtspill, laul

Väikese etteastega astub Öötantsupeol üles ansambel Punt, mis on selle aasta jaanuaris Lõuna-Eestist pärit noorte loodud folkbänd. Bändiliikmeid ühendab huvi pärimusmuusika säilimise ja kaasajastamise vastu. Seadete koostamisel on osalised kõik liikmed, nii sünnibki modernne noortepärane pärimusmuusika, mille kaasahaaravus ei jäta kedagi külmaks.

Folkbänd Punt:
Valev Laube – viiul
Jaanus Karlson – kitarr
Säde Tatar – flööt
Lõmaš Kama – cajon

Ja ära muretse, Öötantsupeole tulles ei pea Sul tantsupartner kaasas olema, kuna rõõmsaid ja innukaid tantsuhuvilisi on täis terve Vabaduse puiestee.

Allikas: www.studentdays.ee