Interaktiivne metsaviktoriin stardib kümnendat korda

Juba kümnendat korda toimuv interaktiivne RMK metsaviktoriin on rahvusvahelisele metsa-aastale kohaselt keskendunud metsateemadele. Kõik õpetajad on teretulnud viktoriiniküsimustega tutvuma ja oma klassi kirja panema aadressil www.rmk.ee/viktoriin.

„Metsaviktoriini ümmargune tähtpäev sattus just ÜRO rahvusvahelisele metsa-aastale, seetõttu on küsimused päris palju metsa poole,“ rõõmustab viktoriini korraldaja, RMK Oandu looduskeskuse juhataja Tiina Neljandik. „Peame meeles ka Lahemaa rahvusparki, mis saab tänavu 40aastaseks,“ lisas ta.

Viktoriinist leiab nuputamist ja äratundmisrõõmu: kas tuntakse puid ja käbisid ning teatakse Lahemaa jugasid. Metsaviktoriini küsimustel on tihti rohkem kui üks vastus, sest metsas ja looduses üldse ongi asjadel enamasti mitu tahku ja lähenemisnurka.

„Metsaviktoriini eesmärk ei ole paremaid loodusetundjaid välja selgitada, vaid just vastuste otsimise käigus targemaks saada,“ täpsustab Tiina Neljandik. Selleks saab õpilane viktoriinikeskkonda korduvalt siseneda, vahepeal oma vastuseid salvestades, et siis järgmisele ülesandele lahendust otsida.

Viktoriin on kujunenud igakevadiseks virtuaalseks loodusõppepaigaks, mis aitab õpetajatel õppetööd mitmekesistada ja pakub õpilastele võimalust nii iseseisvaks nuputamiseks, grupitööks kui ka aruteluks kogu klassiga.

Võitjad selgitatakse välja 3 vanuseklassis: 4.-5. klass, 6.-9. klass ja 10.-12. klass.Osaletakse klasside kaupa, kuigi iga õpilane vastab iseseisvalt.

Parimatele klassidele ja nende juhendajatele või õpetajatele on välja pandud auhinnad, kõik vähemalt pool võimalikust punktisummast teeninud osalejad saavad metsaviktoriini meene.

Metsaviktoriin ootab osalejaid 28. märtsist 28.aprillini. Tulemused kuulutatakse välja Metsanädalal, alates 4. maist näeb neid ka viktoriini koduleheküljel.

Osalemine aadressil www.rmk.ee/viktoriin ja info metsaviktoriin@rmk.ee.