Narva Kutseõppekeskus tutvustab end kooliõpilastele

Kuni 18. märtsini toimuvad Narva kõigis üldhariduskoolides Narva Kutseõppekeskuse (Narva KÕK) infotunnid, mille eesmärgiks on üldhariduskoolide õpilaste kutsealane teavitamine ja kodulinnas tasuta kutsehariduse omandamise võimalustest informeerimine. Sihtrühmadeks on 9. ja 12. klasside lõpetajad.

Juba viiendat kevadet koos õppekeskuse õpilastega üldhariduskoole külastav Narva Kutseõppekeskuse õppekorralduse spetsialist Elyanna Romanova tõdes, et Narva linna õpilastele info jagamine on oluline. „Koolidega koostöös anname oma panuse lõpetajate teadlike valikute kujundamises,“ sõnas Elyanna Romanova. “Tänusõnad koolijuhtidele õpilasi toetava koostöö eest,” lisas Romanova.

Kevadisel koolivaheajal toimuvad Narva Kutseõppekeskuse avatud uste päevad. Iga päev (21.-25. märtsini) ootame kõike soovijaid Narva Kutseõppekeskuse avatud uste päevade raames ekskursioonidele, meistriklassides osalema ja vaatama lahtiseid kutsevõistluseid, et lähemalt tutvuda tänapäevase sisseseadega õppeklasside ja töökodadega, kus valmistatakse ette spetsialiste 29 erialal.

Meistriklassid Narva Kutseõppekeskuses:
– 21. märtsil: Toitlustusvaldkond. Meistriklass kooliõpilastele – liivataignast küpsiste valmistamine;
– 22. ja 23. märtsil: Ärivaldkond. Meistriklassid „Kingituste pakkimine“;
– 23. märtsil: Autovaldkond. Meistriklass „Autoremondi õppestendide ja agregaatide töö demonstreerimine“;
– 23. märtsil: Denis Volkovi meistriklass “Arvuti organism“ (arvuti monteerimine-demonteerimine). Sihtgrupp: 5.-6. klassid;
– 24. märtsil: Kalle Kivistiku meistriklass “Salvestame superstaare”. Sihtgrupp: 13-14-15- aastased, kes tegelevad muusikaga;
– 24. märtsil: Ehitusvaldkond. Meistriklass „Plaatimistööd“, koostöös firmaga Sakret.

Kooli koduleheküljel on meistriklassides osalemiseks registreerimine alanud. Juba on Rakvere Vene Gümnaasium kinnitanud oma soovi tulla ja tutvuda Narva KÕK-i õppevõimalustega.

Kutsevõistlused Narva Kutseõppekeskuses:
– 22. märtsil: Metallivaldkond. Keevituse kutsevõistlused;
– 22. ja 23. märtsil: Ärivaldkond. Kutsevõistlused „Äripäevad Narva KÕK 2011”;
– 23. märtsil: Automaatika valdkond. Kutsevõistlus „Parim kooli elektrik”;
– 23. märtsil: Automaatika valdkond. Kutsevõistlus „Parim kooli pneumaatik”;
– 24. märtsil: Ehitusvaldkond. Lahtine plaatijate kutsevõistlus koostöös firmaga Sakret;
– 24. märtsil: Toitlustusvaldkond. Kutsevõistlused “Kallis kodulinn”;
– 25. märtsil: IT valdkond. Lahtised kutsevõistlused “Photocross-comics “.

Reedel, 18. märtsil ja laupäeval, 19. märtsil toimub Narva spordihallis (Rakvere tn. 22d) kutseharidusmess „Orientiir“, kus samuti tutvustatakse õppimisvõimalusi Narva KÕK-is.

Narva Kutseõppekeskus (Narva KÕK) on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1500 õppurit ja töötab 146 inimest.
Narva KÕK-is koolitatakse ehituse, energeetika, finantsvahenduse, infotehnoloogia, kaubanduse, kergetööstuse, mehhaanika, teeninduse ja toitlustuse – kokku 29 erialal. Narva KÕK korraldab ca 130 erinevat kursust ja täiendkoolitust töötajate
kvalifikatsiooni tõstmiseks ja ümberõpet.

Allikas: Narva Kutseõppekeskus, www.nvtc.ee