Noorte tantsufestivali maakondlik voor 27. jaanuaril

Täna kell 18 toimub Valga kultuuri- ja huvialakeskuses noorte tantsufestivali “Koolitants” maakondlik eelvoor. Festivali läbiv teema on “Mis lugu jutustad sina?”. Tantsufestivali lõppkontsert on 2.-3. aprilli Nokia Kontserdimajas.

17. Koolitantsu teema lähtub eelkõige Kultuuripealinn Tallinn 2011 teemast “Mereäärsed lood”, mille kandev idee on – “2011. aastal räägitakse Euroopa parimad lood Tallinnas!”.
Olles väga laia kandepinda omav üleriigiline noorte tantsufestival, peame me loomulikuks, et 2011. aasta Koolitantsu teema peaks haakuma kultuuripealinna ideega ja seda omalt poolt toetama. Tants ennekõike kannab endas mingit lugu ja just seda aspekti tahame käesoleval aastal eriliselt rõhutada. 2011. aasta teema võtab kokku lause “Mis lugu jutustad sina?”.

2011. aastal on plaan ära jätta kolm viimast aastat festivali ilmestanud teemakategooria (nt eelmine aasta naerutants). Selle asemel innustame nii juhendajaid kui tantsijaid mõtestama enda jaoks veel rohkem lahti, mida nad oma tantsuga publikule öelda tahavad. Selleks anname neile võimaluse läbi lugude jutustamise konteksti, jättes samas vabad käed otsustamaks, mida lugu kui selline nende jaoks tähendab (traditsiooniline muinasjutt, tänapäevane sotsiaalkriitiline sõnavõtt, humoorikas pila jne). Eesmärk ei ole mitte muutuda väga teatraalseks, vaid pigem hoida tähtsana liikumist ja kasutada selle võimalusi tekitamaks tantsus lugu.

Lähemalt loe siit ja siit