Võrumaa aasta õppija on naiskodukaitsja

Võrumaa aasta õppija tiitli pälvinud naiskodukaitsja.Võrumaa Naiskodukaitse ringkonna liige Anu Jõgeva (40) on hea näide inimesest, kelle kohta käib vanasõna, kes palju teeb, see palju jõuab. Nelja lapse ema, aktiivne Naiskodukaitse liige ja Vastseliina Naiskodukaitse jaoskonna juht on tegus naine, kes on auga välja teeninud tänavuse Võrumaa aasta õppija tiitli.

Anu Jõgeva õppis Räpina aianduskoolis keskkonnakaitset. Kevadel lõpetas ta aianduskooli kiituskirjaga. Tulevikus loodab ta oma tegevuses ühendada kaks peamist huviala – keskkonnakaitse ja Kaitseliidu.

Naiskodukaitsja läbis keskkonnakaitse õpingute kõrval ka sõdurioskuste ja naiskodukaitse staabiassistendi baaskursuse. Lisaks läbis ta ka seikluskasvatuse juhendaja koolituse.

8.-15. oktoobrini peetakse Eestis täiskasvanud õppija nädalat. Võrumaa aasta õppija, aasta koolitaja ning koolitussõbralikuma organisatsiooni tunnustamine on 20. oktoobril kell 15 Võrumaa raamatukogus.

Tanel Rütman