Oktoobri viimasel nädalal propageeritakse
õiglast kaubandust

Tänavune  õiglase kaubanduse (Fair Trade) nädal leiab aset 25. – 31. oktoobrini. Nädala eesmärgiks on tutvustada õiglase kaubanduse põhimõtteid laiemale avalikkusele ning juhtida tähelepanu Fairtrade märki kandvatele toodetele.

Õiglase kaubanduse Eesti esindus kutsub üles kõiki kaupmehi, kes müüvad õiglase kaubanduse sertifikaadiga asju, oktoobri viimase nädala jooksul juhtima suuremat tähelepanu just Fairtrade’i tootevalikule. Kasulikke viiteid leiab ka kodulehelt.

Vahetult enne õiglase kaubanduse nädala algust külastavad Eestit kaks suhkrutootjat Malawist. Malawi on üks 13 riigist maailmas, kus toodetakse õiglase kaubanduse märgiga suhkrut. Eestis on müügil näiteks Dansukkeri pruun Demerara suhkur, mis on samuti Malawist pärit. Suhkrutootjad viibivad Eestis 21.-24. oktoobrini ning täpsem info nende visiidi ajakava kohta ilmub peagi Eesti õiglase kaubanduse  kodulehel.