Laupäeval peetakse Tartus Maarjalaata

Fotomeenutus mulluselt Maarjalaadalt. Foto: Tartu Postimees

Sel laupäeval Tartu kesklinnas toimuval Maarjalaadal kaubeldakse sügisandide, mee, leiva ja muu talukaubaga. Osta saab ka istikuid ja käsitööd.

Juba tosin aastat septembri teisel laupäeval peetav Maarjalaat on kauplejate seas populaarne. Tung on suur. Kõikvõimaliku kauba pakkujaid on väga palju, kuid laadale oodatakse siiski eelkõige sügislaada temaatikaga sobiva kauba pakkujaid.

Nagu viimastel aastatel tavaks, tuleb tänavugi kauplejaid 300 ringis. “Rohkem ei suudaks me ära mahutadagi”, ütles Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing.

Kindlasti põhjustab kauplejate suurt tungi seegi, et Tartu linnavalitsuse korraldatud kevad- ja sügislaatadel kauplemise eest tasu ei nõuta.

Tartu raekoja platsil ja Küüni tänavas peetavalt sügislaadalt saab osta värsket kodumaist aed- ja puuvilja, istikuid, mett ja muud talukaupa. Meemüüjaid on tänavu nii palju, et  ühest Küüni tänava lõigust saab teha meetänava, teatas  Tensing. Ta lisas, et kesisele puuvilja saagiaastale vaatamata saab Maarjalaadalt osta ka õunu-ploome ja teisi puuvilju.

Laadakorraldajate põhimure on tänavu seotud käimasoleva Küüni tänava remondiga, mis muudab laadaliste elu mõnevõrra ebamugavamaks. Kauplejatel ja külastajatel palutakse olla tähelepanelikud ning arvestada võimalike takistustega.

Maarjalaata peetakse Tartu raekoja platsil ja Küüni tänaval eeloleval laupäeval  kell 10-17.

Lisainfo: ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing, tel 7361 194, 526 3295.