Täna lindistab VAT Teater Athena pööningul lavastuse

Täna kell 22 esietendub Tartus Athena keskuse pööningul lavastuse “…viimane lint/Saare esimene lint”. Tegemist on vormiliselt avaliku lindistusega, aga sisuliselt teatrilavastusega.

Lavastuse raamiks on Samuel Becketti “Krappi viimane lint”, kus vana Krapp kuulab nooruses räägitud ja lindistatud sisevestlusi. Lavastusgrupp üritab olla autoritruu:  noore Krappiga samaealine näitleja Tanel Saar loeb linti selle, mis Beckettil lindilt kostab. Vana Krapp kuulab neid lindistusi 30 aastat hiljem. Seega esietendub “Krappi viimane lint” VAT Teatri ja Tanel Saare esituses sügisel 2040.

Avalikke salvestusi on planeeritud mitmeid. Paremini õnnestunud helisalvestus deponeeritakse aastani 2040 Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumisse. Näitejuhtideks-konsultantideks on ka siis Aare Toikka ja Rait Avestik.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap